Andrei Placinta le-a povestit judecatorilor cum fuma canabis in timpul liceului

Luni, 12 Septembrie 2011, ora 18:27
2048 citiri
Andrei Placinta le-a povestit judecatorilor cum fuma canabis in timpul liceului
Foto: Replica Online

Fiul senatorului Sorina Placinta, Andrei Placinta, a fost audiat, luni, la Tribunalul Bucuresti in procesul in care este acuzat de tentativa de omor, acesta povestind scandalul in care a fost implicat in decembrie 2010, recunoscand totodata ca a consumat canabis si alcool in timpul liceului.

Andrei Placinta, care a venit insotit la instanta de mama sa, a asteptat timp de mai multe ore in sala de judecata sau pe holurile Tribunalului Bucuresti ca dosarul sau sa fie judecat. Mediafax anunta ca la proces a participat si victima lui Andrei Placinta, Nicolae Stan, care a avut nevoie de 40-45 de zile de ingrijiri medicale.

Odata inceput procesul, judecatoarea a trecut la citirea rechizitoriului, iar ulterior l-a intrebat pe Andrei Placinta daca este de acod sa dea o declaratie in fata instantei, iar tanarul a acceptat.

In declaratia sa, Andrei Placinta a povestit evenimentele din 6 decembrie 2010, cand a fost implicat intr-un scandal cu impuscaturi pe strada Berzei din Capitala.

Tanarul a sustinut ca, in ziua respectiva, a fost sunat de fosta sa prietena, Delia Harabula, care i-a cerut sa se intalneasca, pentru a ii returna 200 de lei pe care ii imprumutase anterior. Intalnirea, care initial fusese stabilita pentru apartamentul lui Andrei Placinta, a avut loc pe strada Berzei. De altfel, tanarul a precizat ca relatia sa cu Delia se incheiase, oficial, dar ca se mai vedeau din cand in cand, deoarece se cunosteau inca din clasa a IV-a.

Andrei Placinta a sustinut ca discutia cu fosta sa prietena a fost una prietenoasa, chiar au plecat cu masina sa la plimbare, insa au inceput sa se certe atunci cand fata i-a spus ca are un nou prieten. Tanarul a afirmat ca i-a cerut fetei telefonul, ca sa il sune pe noul ei prieten, iar aceasta a fost initial de acord si i-a inmnanat telefonul, insa cand a vazut ca intentia de a il suna pe baiatul cu care se intalnea urma sa se concretizeze, a inceput sa tipe. Placinta a subliniat ca nu a lovit-o pe fosta sa prietena, doar a impins-o pentru a putea sa se uite in telefonul sau.

Ulterior, tanarul a sustinut ca fata a coborat din masina si a inceput sa tipe in mijlocul strazii, ceea ce a atras atentia trecatorilor, astfel ca a intrat in panica si, pentru ca nu stia cum sa o opreasca, i-a tras o palma peste fata.

Andrei Placinta contraataca: Il acuza pe cel care l-a impuscat de vatamare corporala

Potrivit lui Placinta, fata a inceput sa planga, astfel ca mai multi barbati s-au apropiat si au inceput sa intrebe ce se intampla, iar unii dintre ei erau amenintatori si aveau asupra lor cutite si alte arme albe. Tanarul a afirmat ca s-a urcat in masina si a plecat, deoarece s-a simtit amenintat, insa a decis sa se intoarca, pentru a o lua si pe fosta sa prietena, dar odata intors, a fost atacat si chiar impuscat, astfel ca a preferat sa se urce intr-un taxi si sa sune la Politie, recunoscand ca "a fugit ca vulpea cu coada intre picioare", fara sa reuseasca sa o ia si pe Delia.

Dupa ce a terminat de povestit ce s-a intamplat pe 6 decembrie 2010, Andrei Placinta a fost intrebat de judecatoare daca a consumat vreodata substante interzise, iar acesta a recunosct ca, in timpul liceului, la varsta de 15-16 ani, a fumat canabis, insa doar in timpul vacantelor si doar in Elvetia, unde consumul este legal.

Instanta a decis continuarea audierilor in acest caz pentru data de 10 octombrie.

Procurorii Parchetului Capitalei l-au trimis in judecata pe Andrei Razvan Placinta, in luna iunie, pentru tentativa de omor calificat, talharie, ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#andrei placinta proces, #Andrei Placinta droguri, #Andrei Placinta Sorina Placinta , #stiri Sorina Placinta