Șoșoacă, sancționată de guvernul Ucrainei: Un „politician marginal” care folosește „revanșismul rusesc”

Vineri, 24 Martie 2023, ora 14:20
4850 citiri
Șoșoacă, sancționată de guvernul Ucrainei: Un „politician marginal” care folosește „revanșismul rusesc”
Declarația lui Șoșoacă se înscrie în linia oficială de declarații a Moscovei FOTO Twitter

Declarațiile făcute de senatoarea Diana Șoșoacă, privind anexarea unor teritorii din Ucraina care au aparținut în trecut României, nu au rămas neobservate în presa de la Kiev.

FOCUS, una dintre cele mai mari publicații ucrainene, scrie despre senatoarea din România:

”Senatorul româncă Diana Șoșoacă a înaintat parlamentului un proiect de lege prin care se cere „denunțarea Tratatului de bună vecinătate și cooperare dintre România și Ucraina”. Ea crede că Ucraina ar trebui să „întoarcă” României teritoriile care i-au aparținut în trecut.

România anexează teritoriile istorice care i-au aparținut, respectiv Bucovina de Nord, Herța, Bugeacul (Cahul, Bolgrad, Izmail), Maramureșul istoric și Insula Șerpilor”, se arată în document.

Diana Șoșoacă este un politician de extremă dreaptă care a fondat partidul SOS și a fost anterior membru al partidului populist de dreapta AUR. Ea susține că românii nu pot studia în Ucraina în limba maternă și există riscul să-și piardă cultura. În plus, politicianul crede că transferul de teritorii va fi o răzbunare pentru ajutorarea României după invazia rusă.

Declarația lui Șoșoacă se înscrie în linia oficială de declarații a Moscovei, care încearcă să convingă comunitatea internațională că și ceilalți vecini ai Ucrainei ar dori să declanșeze un război și să-și anexeze teritoriile „lor”, scriu jurnaliștii de la Kiev.

Cum a reacționat Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei, Oleg Nikolenko, a numit-o pe Diana Șoșoacă „politician marginal” care folosește „un exemplu clasic din metodologia revanșismului rusesc”. El a adăugat că serviciul diplomatic ucrainean va iniția sancțiuni împotriva acesteia ca persoană, pentru că reprezintă o amenințare la adresa securității naționale.

„Condamnăm ferm încercarea de a pune sub semnul întrebării integritatea teritorială a Ucrainei, de a submina spiritul de bună vecinătate dintre Ucraina și România”, a spus Nikolenko.

China vrea anexarea și „eliminarea” Taiwanului: O consideră „marea cauză de întinerire a poporului său”
China vrea anexarea și „eliminarea” Taiwanului: O consideră „marea cauză de întinerire a poporului său”
China consideră anexarea şi ”eliminarea” Taiwanului drept marea sa cauză naţională, a declarat duminică, 16 iunie, preşedintele Taiwanului Lai Ching-te. El le-a spus cadeţilor de la...
Un român a murit și doi au fost răniți, în Congo. Avertismentul MAE
Un român a murit și doi au fost răniți, în Congo. Avertismentul MAE
Ministerul de Externe a anunțat duminică, 16 iunie, că un cetățean român a murit şi doi au fost răniţi în Congo, fiind rănită încă o persoană, cetăţean al unui alt stat. Incidentul...
#sosoaca senator, #sanctiune, #Ministerul de Externe, #Ucraina, #anexare , #Stiri Diana Sosoaca
  1. Noul primar de sector fără voce în Parlament. Cine sunt codașii reprezentării electoratului în plen
  2. ”Spovedania” lui Dorin Cocoș despre relația cu generalii SRI din statul paralel: ”Le-am spus cum se dădeau banii, cum se făcea totul”
  3. Ciucă explică de ce PSD și PNL trebuie să meargă separat la prezidențiale: ”Hardcore-ul votanţilor nu se vor duce să voteze un candidat comun”
  4. Luptă crâncenă pentru șefia USR. Câte candidaturi s-au anunțat
  5. Mircea Geoană, la lansarea cărții sale: „Nu trebuie să fii într-o funcție mare ca să fii un ostaș de nădejde în armata țării”
  6. Cum explică Ciucă răspunsul târziu dat ucrainenilor la cererea de trimitere a sistemului Patriot: ”E un proces de negociere”
  7. Rezultate aproape finale la europarlamentare. Cum arată votul românilor din diaspora
  8. Rezultate aproape finale la alegerile locale. La ce diferență este PSD de PNL
  9. Marcel Ciolacu, vizită în Bavaria, chiar în ziua primului meci al României la Campionatul European
  10. Alianța Dreapta Unită, în pericol sub conducerea Elenei Lasconi? „Nu-i ok să faci alianțe pe genunchi și apoi să te aștepți la rezultate extraordinare”