Dosarul șpăgii lui Buzatu: "Totuși ce faci cu un milion și ceva cash?"/ "Sunt bani de buzunar. Ba o mașină, ba un corp nou de casă"

Duminica, 24 Septembrie 2023, ora 09:55
7545 citiri
Dosarul șpăgii lui Buzatu: "Totuși ce faci cu un milion și ceva cash?"/ "Sunt bani de buzunar. Ba o mașină, ba un corp nou de casă"
Banii pe care i-a primit Buzatu ca mită FOTO surse judiciare

Știrea despre arestarea președintelui Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu după ce acesta a primit mita de 1,25 milioane de lei este de interes în contnuare în mediul online.

Sorin Ioniță, expert ȋn reforma administraţiei publice, dezvoltare şi politici locale se întreabă retoric ce poți face cu o sumă atât de mare în bani cash, într-o postare pe contul său de Facebook.

"Totuși ce faci cu un milion și ceva cash? Pe bune, cum îi manevrezi? La bancă nu merge; la zilierii agricoli și sclavii domestici cât poți să împarți? țuică din obor câtă poți să bei? Nici terenuri și case nu prea mai merge să cumperi, că te vede notarul și rămâne scris în acte.

Care aveți vreun văr pe la spălarea de bani, să ne dezvăluie și nouă misterul familiei politice Buzatu, tata-mama-și copilu?", a scris Sorin Ioniță pe Facebook.

Postarea a strâns aproape 2.000 de aprecieri și sute de comentarii.

"Păcănele, pariuri, cazinouri"

Unii au luat întrebarea în serios, unii glumesc pe această temă.

"Au Nufărul și pe acolo."

"Îi lua în mod tradițional pentru că Buzatu și alții că el (cam 70%) nu știu să deschidă laptopul."

"Păcănele, pariuri, cazinouri. Că de aia au proliferat astea, mulți bani negri pe piață, din droguri, prostituție, trafic de persoane, corupție."

"Păi nu e campanie electorală la anul? Aia din ce bani se plătește?"

"Teoretic cel puțin ar fi destul de complicat. Dar asta doar teoretic, într-o țară în care instituțiile statului ar funcționa."

"Bancnote noi de 500 lei la votanți? Nici chiar așa."

"Călătorii în toată lumea"

"Îi albești. Metode sunt."

"Cred că are multe saltele prin casă."

"Vorbești cu un proprietar de cazino/ pacanele/ pariuri, să 'pierzi' la el niște bani, îi dai și lui parte și ești gata."

"Păi cumperi o casă de 300k cu 100k, și restul îi dai la negru. Nu era o statistica că zilele astea din cauza creditelor scumpe, apartamentele se vând doar cash?"

"Călătorii în toată lumea... Mici, mari, plăceri.. Poți face multe când banii îți prisosesc."

"Cum i-a scos ăla de i-a dat, de la banca, așa îi bagă și asta. Pe vremea basiștilor se plimbau milioane de euro în valize și portbagaje."

"100.000 de alegători primesc câte 50 de lei"

"Poți plăti dările la ANAF cash, cât vrei."

"Hai să calculăm, la anul sunt alegeri în Vaslui, 100.000 de alegători primesc câte 50 de lei, o găleată de plastic, un tricou, 1 kil' de zahăr și unu de ulei...păi, îmi pare rău dar numai pentru asta 1 milion de lei nu sunt de ajuns."

"Îi dai mai departe."

"Declari că i-ai împrumutat, unii dintre ei îi dai mai departe, alții îi depui pe numele altora etc."

"Când faci tranzacții de genul asta, ai mașină de spălat organizată, doar pui rufele la uscat."

"Problema nu e ce să faci cu atâta cash. Problema e să scoți atâția bani din firma. Ei trebuie impozitați. Asta înseamnă că, din valoarea fără TVA a contractului pentru care s-au dat, nu 10% s-au topit spre mafiotul asta ci vreo 20%, că și-a luat și Statul partea. Asta înseamnă prețuri umflate cu vreo 20% cel puțin."

"Ăștia sunt români adevărați, îi țin la saltea."

"Nici nu e o suma așa formidabilă, poți să cheltui foarte mult zi de zi pe fleacuri obișnuite dar multe: mâncare, haine, restaurante, reparații mașină, excursii în afară, menajeră, bani de buzunar pt copii, meditații, coafor, mani, pedi, e foarte simplu, nu ai nevoie de bănci."

"Pereți de gips-carton cu valoare adăugată!"

"Domnu' Buzatu de fapt luptă cu inflația"

"Dacă te duci și faci o vacanță de vreo 10zile la un hotel de 5 stele și să mănânci, să bei doar prin restaurante de lux, îi termini imediat.

Plus îmbrăcăminte, încălțăminte de zeci de mii de euro."

'La nevasta îi cumperi vreo 2 poșete de câteva zeci de mii de euro și ai rezolvat problema."

"Domnu Buzatu de fapt luptă cu inflația. Urmă să ardă banii la propriu și practic să extragă un pic din excesul de masă monetară de pe piață, atât cât poate în modestia lui caracteristică. Ce credeați că face cu banii? Îi folosește în interes personal că un escroc ordinar? Niciodată!"

"Cumperi în jur de 5000 de voturi la Vaslui, prin alte părți e mai scump."

"Investești în AUR."

"O vacanță la Mamaia, una în Poiană și, pentru restul, te împrumuți."

"Eu nu cred că mi-aș face griji legate de modalitățile prin care asemenea indivizi reușesc să cheltuie, 'redistribuie' și/sau să 'reinvestească' asemenea sume de bani. când ajungi la un asemenea level de mită sigur ai pârghiile necesare să nu blochezi 'cashflow-ul' sau mai pe limba românului: cashu'...oricum this is a small fish din moment ce a fost prins."

"Nu există președinte de consiliu județean cu o avere mai mică de 10 milioane euro"

"Nu există președinte de consiliu județean cu o avere mai mică de 10 milioane euro. 100.000, cât a luat neanderthalul ăsta, sunt bani de buzunar. Ba o mașină, ba un corp nou de casă, nimicuri de felul ăsta. Astfel de tranzacții se desfășoară săptămânal dar puțini sunt cei care se hotărăsc să denunțe. Pentru că după ce ai denunțat pa-pa business cu fonduri publice, de acord?

Asta este politică în România construită de psd și predecesorii săi, lupta pe viață și pe moarte la accesul banilor publici, odată ajuns acolo ești jupân."

"Sunt bani de buzunar. Ba o mașină, ba un corp nou de casă."

"Ce e sigur e că nu trebuie să îi declare. Că așa e legea, deh."

"Cea mai bună și eficientă metodă de spălare a banilor este cumpărarea de apartamente noi, și orașul cu cel mai bun exemplu este: Brașov.

Iar prețurile exorbitant de mari la apartamentele noi din Brașov este tocmai rezultatul acestei portițe de spălare a banilor: cu cât prețul este mai mare, cu atât mai mulți bani speli dintr-o lovitură."

"Cumperi case, mașini, ce vrei tu. Cash să ai. Noi nu avem lege că toate tranzacțiile peste o anumită suma să se facă prin banca. Și chiar și așa sunt mulți care plătesc cash și banca, dar declara doar sumele plătite prin bănci. Sunt imobile cu valori de peste juma de milion de euro, care sunt declarate la 200-300 de mii de euro. Deci, cash ul să trăiască. Întrebarea este de unde a avut cel care a dat mită atât cash? A vândut praz în Piață?"

"

La poștă poți să iei certificate de trezorerie cu sacoșă.

La banca, poți să îți depui în cont, în tranșe meșterițe cam cât vrei tu. Ba poți să depui și în conturile altora dacă zici că ai un contract în derulare, ceva.

Regulile AML sunt, pe hârtie, foarte stricte, dar portițe există, că doar ei au făcut regulile. Și asta cu titlurile de stat e minunată. Nimeni nu te întreabă nimic."

"Vinde un teren de valoare a 10 mii euro cu 250 mii euro.. simplu."

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Dumitru Buzatu rămâne în arest preventiv. Fostul lider al PSD Vaslui recuzase judecătorul
Dumitru Buzatu rămâne în arest preventiv. Fostul lider al PSD Vaslui recuzase judecătorul
Dumitru Buzatu, fost lider al PSD şi președinte al Consiliului Județean, va rămâne în arest preventiv, potrivit unei decizii a Tribunalului Vaslui. Decizia a fost luată după ce Dumitru...
Dumitru Buzatu, pus în așteptare după ce a cerut eliberarea. Cum încearcă baronul PSD să tergiverseze procesul
Dumitru Buzatu, pus în așteptare după ce a cerut eliberarea. Cum încearcă baronul PSD să tergiverseze procesul
Tribunalul Vaslui a amânat pentru miercuri luarea unei decizii în ceea ce priveşte prelungirea arestului preventiv pentru fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Dumitru Buzatu, acuzat de...
#spaga, #Dumitru Buzatu, #spalare de bani, #cash, #sorin ionita , #politie