Situație revoltătoare la Spitalul Floreasca. "Să profiți de omul aflat în suferință e culmea josniciei"

Luni, 14 Martie 2022, ora 15:51
25212 citiri
Situație revoltătoare la Spitalul Floreasca. "Să profiți de omul aflat în suferință e culmea josniciei"
Agentul de pază din curtea spitalului FOTO Facebook/ Alex Dima

Jurnalistul Alex Dima a semnalat situația revoltătoare de la Spitalul Floreasca din Capitală, unde paznicul ia bani de la cei care ajung în instituția medicală pentru a le permite să parcheze, în ciuda faptului că parcarea este interzisă.

"Jecmăneală tipic românească.

Poate s-o întâmplă și prin alte părți…dar mi se pare extrem de revoltător să profiți de oameni aflați în suferință.

Lângă Spitalul Floreasca un specimen de la pază își ia bani de la oamenii care au nevoie de un loc de parcare, oameni care vin la spital, încărcați de gânduri și dureri. Nu e parcare cu plata, chiar e semn că parcarea e interzisă.

E plină Capitală de indivizi care profită de lipsa locurilor de parcare (aici Nicușor Dan, în campania electorală era profesor) dar să profiți de omul aflat în suferință e culmea josniciei.

Poate ajunge această informație și la urechile managerului spitalului, spital care îl plătește pe agent să păzească spitalul nu să facă bani din șpăgi la geamul mașinii. Sau poate șirul șpăgii începe de la parcare?", se întreabă, retoric, jurnalistul, în postarea de pe pagina sa de pe Facebook.

Cazul nu este unic

În comentarii, urmăritorii paginii sale se referă la nenumărate situații asemănătoare.

"Din ăștia sunt peste tot, la toate spitalele de stat, nu te lasă să intri până nu-i dai ceva...șpaga în România este ceva normal, ei cer cu nesimțire și noi dăm pentru că altfel nu avem acces în spital, și uite așa merge treaba..de când lumea și pământul."

"Revoltător este că nici un spital și nici o primărie din București nu își pune real problema că vin oameni în suferință, care nu pot face kilometri pe jos de unde găsește aparținătorul loc de parcare până la ușa unității."

"Așa se întâmplă din totdeauna, 10 lei celui de la parcare, 10 lei celui de la intrare să poți duce un pachet celui internat."

"Și nu doar la Floreasca. Se întâmplă peste tot. Mai puțin la Marius Nasta unde au pus o taxă (infimă) și bariere."

"Pe parcagii îi întrețin șoferii, care ar avea de făcut 2 lucruri: nu dai bani acelui individ și semnalezi politiei, dacă vezi vreun agent în zonă. Tot o chestiune de civilizație este ȘI să nu dai șpagă. Eu am experimentat, la Spitalul Fundeni. Dacă nu am dat, nu a cerut și nu a condiționat accesul."

"Aceeași situație se întâmplă și la Alexandru Trestioreanu.. Paznici care ocupă locurile de parcare cu diverse obiecte."

"Mergi la Bagdasar!!! Ți se cere șpagă începând din parcare, chiar și la lift. Și când ești disperat pentru pacientul care te așteaptă cu sufletul la gură să mergi în vizită, dai bani tuturor! Rușine să le fie acestor oameni!"

"Din păcate peste tot este așa!La Grigore Alexandrescu mergi cu copilul, este aproape tot în gips și ți spune, nu poți intra că nu se poate, ia-l în brațe p, adică trebuie să-i dai ca să intri. Bătaie de joc peste tot!"

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Începe marcarea locurilor de parcare special destinate femeilor gravide. Când vor fi disponibile și care este amenda pentru parcarea neregulamentară
Începe marcarea locurilor de parcare special destinate femeilor gravide. Când vor fi disponibile și care este amenda pentru parcarea neregulamentară
La nivelul municipiului Buzău, administraţia locală a dat startul marcării locurilor de parcare special destinate femeilor gravide, în contextul intrării în vigoare la data de 22 aprilie a...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#spaga, #spitale Romania, #paznic, #parcare , #mita spital