Când va fi semnat acordul prin care românii stabiliți în Spania vor putea avea dublă cetățenie. „Vor avea locuri de muncă mai bine plătite” VIDEO

Duminica, 26 Mai 2024, ora 22:18
2330 citiri
Când va fi semnat acordul prin care românii stabiliți în Spania vor putea avea dublă cetățenie. „Vor avea locuri de muncă mai bine plătite”
VIDEO
Carte de identitate FOTO Facebook/Serviciul de Evidență a populației Vaslui

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, duminică, 25 mai, la ceremonia dedicată Zilei Românilor de Pretutindeni, că românii plecați în Spania vor avea acces la locuri de muncă mai bine plătite, fără să fie nevoiți să mai renunțe la cetățenie română. Acest acord va fi semnat la 1 iulie ac, a subliniat șeful Guvernului.

Convenția dintre cele două state va fi parafată la București și ar urma să elimine examenul pentru românii care vor să devină cetățeni spanioli.

„M-am întâlnit cu Pedro Sanchez, premierul Spaniei, și pot să vă spun că va veni în iulie la București pentru a semna acordul prin care românii stabiliți în Spania vor putea avea dublă cetățenie. Este un semn de respect pe care prietenul meu Pedro Sanchez, după aproape doi ani de când construim acest lucru, îl aduce celei de-a doua comunități ca mărime din Spania. Doar Franța și Portugalia mai au astfel de acorduri cu Spania! Și mă bucur că românii vor avea acces la locuri de muncă mai bine plătite, fără să fie nevoiți să mai renunțe la cetățenie română”, a declarat Ciolacu.

Marcel Ciolacu: „Nu există formule magice în afara țării”

Românii stabiliți în Spania vor avea mai multe beneficii după semnarea acordului prin care vor dobândi dublă cetățenie. O asemenea decizie ar putea însemna, însă, un val de plecări al românilor din țară, în căutarea unui „trai mai bun”. Premierul Ciolacu le-a menționat românilor din diaspora că „nu există formule magice nici în afara țării și este un eșec pentru politicieni fiecare plecare a românilor din țară.

„Adevărul este că fiecare trecere definitivă peste graniță a unui român este un eșec pentru această țară, nu o sărbătoare. Nu am nicio reținere să spun că acesta este principalul eșec al clasei politice românești de după Revoluție. Nu există formule magice! Singura cale pentru a ne ține copiii în țară este să continuăm să creștem salariile, să îmbunătățim serviciile publice, să dezvoltăm infrastructura”, a precizat premierul Ciolacu la un eveniment cu ocazia Zilei Românilor de Pretutindeni.

Joburi de vară pentru studenți. În ce domeniu te poți angaja în vacanță
Joburi de vară pentru studenți. În ce domeniu te poți angaja în vacanță
Veste bună pentru studenții care îți caută un job pentru vacanța de vară. Peste 40.000 de joburi au fost scoase pe piață în ultima lună și jumătate, iar 16.000 dintre ele erau...
O companie-gigant se extinde în România: vor fi angajați 800 de oameni
O companie-gigant se extinde în România: vor fi angajați 800 de oameni
Se creează noi locuri de muncă pentru români. O mare companie din Europa deschide o nouă fabrică. De'Longhi, producătorul italian de mici electrocasnice, extinde afacerile sale în...
#Spania Romania, #cetatenie, #locuri de munca , #romani Spania
  1. Orașele din România unde aerul a fost sufocant și temperaturile au depășit 40 de grade FOTO
  2. Mario Iorgulescu scapă de condamnare la 13 ani de închisoare. Procesul se va rejudeca
  3. România trimite un sistem de apărare antiaeriană PATRIOT Ucrainei. Condiția pe care a pus-o țara noastră
  4. Rareș Hopincă și-a prezentat prioritățile în calitate de primar al Sectorului 2 București: transport, parcări, salubritate
  5. Braconaj de sturioni pe Dunăre. Ministrul Mediului vrea anchetă: „Trebuie să clarificăm”
  6. ”Te omor!”. Anchetă a Poliţiei Capitalei, după ce doi bărbaţi lovesc şoferul unei maşini care stă în coloană VIDEO
  7. Mai multe persoane au murit după ce au consumat alcool toxic de contrabandă. „Cei implicați au fost arestați”
  8. Dosarul ”mafiei lemnului” din Apuseni: Comisar șef de poliție, cap de listă la inculpați
  9. Un bărbat de 55 de ani a fost ucis de un taur. Unde a avut loc tragedia
  10. Turiștii pot să stea liniștiți: Apa Mării Negre este sigură pentru îmbăiere. „Vreau să delimitez disconfortul de pericol”