Conflict diplomatic între Spania și Argentina. Președintele sud-american, la o reuniune la Madrid: „Vă murdăriți şi aveți nevoie de cinci zile de reflecție”

Duminica, 19 Mai 2024, ora 23:07
4769 citiri
Conflict diplomatic între Spania și Argentina. Președintele sud-american, la o reuniune la Madrid: „Vă murdăriți şi aveți nevoie de cinci zile de reflecție”
Premierul spaniol și soția sa FOTO captură video

Spania a anunţat duminică, 19 mai, rechemarea ambasadoarei sale din Argentina, după ce preşedintele ultra-liberal argentinian, Javier Milei, a susţinut la o reuniune la Madrid a partidelor extremei drepte europene un discurs în care a "jignit" Spania, pe premierul socialist spaniol Pedro Sanchez şi pe soţia acestuia.

"Elitele mondiale nu îşi dau seama cât de distructive sunt ideile socialismului. Ele nu-şi dau seama de tipul de societate şi de ţară pe care-l pot produce, de tipul de oameni agăţaţi de putere şi de nivelul de abuzuri pe care-l generează", a spus Milei la Convenţia "Europa Viva 24", o reuniune la care au participat în capitala spaniolă partide suveraniste europene şi la care el a fost invitat special, întâlnire organizată de partidul spaniol de extremă dreapta Vox şi criticată de premierul socialist Pedro Sanchez.

"Când aveţi o femeie coruptă, vă murdăriţi şi aveţi nevoie de cinci zile de reflecţie", a mai spus preşedintele argentinian, făcând aluzie la soţia premierului Sanchez, Begona Gomez, pe numele căreia un tribunal din Madrid a deschis în aprilie un dosar de 'corupţie' şi 'trafic de influenţă', caz clasat la scurt timp apoi de Parchetul din Madrid din "lipsă de probe". După deschiderea dosarului, premierul Sanchez anunţase că-şi suspendă activitatea pentru puţin timp de reflecţie asupra rămânerii sau în nu în fruntea guvernului, hotărând în cele din urmă să rămână în funcţie.

"Cuvintele extrem de grave rostite astăzi de dl. Milei la Madrid merg dincolo de orice tip de diferenţe politice şi ideologice", a reacţionat duminică ministrul spaniol de externe, José Manuel Albares, care a anunţat retragerea până la noi ordine a ambasadoarei Spaniei de la Buenos Aires şi i-a cerut preşedintelui Milei să prezinte public scuze Spaniei.

EURO 2024: "Este o lovitură de moral importantă" Spania a marcat un gol senzațional VIDEO
EURO 2024: "Este o lovitură de moral importantă" Spania a marcat un gol senzațional VIDEO
Spania a debutat la EURO 2024 cu o victorie impresionată în faţa Croaţiei (scor 3-0), sâmbătă la Berlin, dar selecţionerul Luis de la Fuente le-a cerut jucătorilor săi "să rămână cu...
EURO 2024: Selecţionerul Croaţiei, după ce a pierdut cu 3-0 în fața Spaniei: "Îmi cer scuze"
EURO 2024: Selecţionerul Croaţiei, după ce a pierdut cu 3-0 în fața Spaniei: "Îmi cer scuze"
Selecţionerul Croaţiei, Zlatko Dalic, şi-a cerut scuze pentru "spectacolul slab" la care zeci de mii de suporteri croaţi au fost nevoiţi să asiste, sâmbătă la Berlin, unde Luka Modric şi...
#Spania, #Argentina, #Pedro Sanchez, #conflict diplomatic , #Spania
  1. Generația „Afară cu străinii!“ din țară. De ce votează tinerii europeni extrema dreaptă
  2. Mai multe medicamente pentru durere și febră ar putea fi retrase din farmacii. Care este motivul
  3. Alexandru Cumpănașu a scăpat de un dosar penal. Instanța tocmai a pronunțat decizia
  4. Se interzice publicitatea explicită la toate țigările electronice și la pliculețe cu nicotină
  5. Țara din Uniunea Europeană care anunță că refuză să o susțină pe Ursula von der Leyen la șefia Comisiei Europene
  6. Orașul mare din România unde jumătate dintre locuitori rămân fără apă potabilă pentru o zi
  7. Accident cu 5 mașini și 18 victime, dintre care zece copii, pe un drum din Constanța. A fost chemat elicopterul SMURD FOTO VIDEO
  8. Ce doi răniți din explozia de la Dedeman din Botoșani care au fost aduși la Floreasca respiră singuri. ”Au o evoluție lent favorabilă”
  9. Cod galben și portocaliu de caniculă. Valul de căldură aduce și nopți cu temperaturi sufocante. Care sunt zonele afectate
  10. Decizie în Dosarul Revoluției. „Faptele nu se prescriu”. Ce trebuie să facă procurorii