Spania, record de contaminări cu SARS-CoV-2. Tinerii în vârstă de 20 de ani, grupul cel mai afectat

Miercuri, 22 Decembrie 2021, ora 09:02
2806 citiri
Spania, record de contaminări cu SARS-CoV-2. Tinerii în vârstă de 20 de ani, grupul cel mai afectat
Spania a înregistrat aproape 50.000 de cazuri noi și 94 de decese FOTO Unsplash

Autorităţile spaniole au raportat marţi seară cel mai mare număr de noi infecţii cu SARS-CoV-2 înregistrat vreodată în ţară, iar incidenţa a ajuns la 695 de cazuri la 100.000 de locuitori şi cel mai afectat grup de vârstă este 20 - 29 de ani, potrivit TVE.

Ministerul Sănătăţii a anunţat marţi, pentru întreaga ţară, 49.823 de cazuri, număr record pentru o singură zi, şi 94 de decese. În ţară au fost înregistrate până în prezent 5.585.054 de contaminări şi 88.887 de decese asociate.

În Spania, care se află în al şaselea val de infecţii, incidenţa a ajuns la 695 de cazuri la 100.000 de locuitori şi este aproape de a depăşi vârful din valul al cincilea, înregistrat la finalul lunii iulie.

Madrid, Navarra şi Ţara Bascilor sunt cele mai afectate, cu cifre record de cazuri zilnice, cele mai multe din luna martie 2020, dar şi Catalonia a ajuns la cel mai mare număr de contaminări în al şaselea val. Incidenţa este de risc foarte înalt în toate teritoriile, mai puţin Andalucía şi Castilla-La Mancha.

Madrid a raportat marţi 9.518 cazuri noi, Ţara Bascilor, 2.611, iar Navarra, 921.

Toate grupele de vârstă de până în 69 de ani se găsesc în risc foarte crescut, cu tinerii de 20 - 29 de ani reprezentând grupul în cadrul căruia a fost înregistrată cea mai mare incidenţă. În Navarra şi Ţara Bascilor îngrijorează şi situaţia septuagenarilor.

Comisia de Sănătate Publică a decis totuşi că cei contaminaţi cu varianta Omicron nu trebuie să stea în carantină, iar guvernele autonome se vor întruni miercuri cu prim-ministrul Pedro Sánchez pentru a decide dacă impun noi restricţii.

La nivel naţional, 79,6% din populaţie este vaccinată complet.

Eveniment Quarterly Report

O femeie declarată moartă de medici s-a trezit în timp ce era îmbălsămată pentru înmormântare
O femeie declarată moartă de medici s-a trezit în timp ce era îmbălsămată pentru înmormântare
O femeie în vârstă de 90 de ani, din Spania, a fost declarată moartă de către medici de două ori în numai 24 de ore, asta după ce angajatul de la morgă care o îmbălsăma a sesizat că...
Shakira, acuzată iar de evaziune fiscală în Spania
Shakira, acuzată iar de evaziune fiscală în Spania
Celebra interpretă a hitului Hips don't lie (șoldurile nu mint) a fost acuzată pentru a doua oară de evaziune fiscală în Spania. Inspectorii fiscali din Barcelona îi impută 6,7 milioane de...
#Spania, #cazuri noi, #decese, #Covid 19 , #Spania