Promisiunea făcută de cancelarul austriac în timpul vizitei în Bulgaria. Securizarea frontierelor, în centrul discuțiilor

Luni, 23 Ianuarie 2023, ora 16:59
4154 citiri
Promisiunea făcută de cancelarul austriac în timpul vizitei în Bulgaria. Securizarea frontierelor, în centrul discuțiilor
Rumen Radev și Karl Nehammer, în Bulgaria FOTO Twitter

Cancelarul austriac Karl Nehammer a făcut luni, 23 ianuarie, o vizită oficială în Bulgaria, la invitaţia preşedintelui Rumen Radev, transmite televiziunea publică bulgară.

Cei doi au vizitat punctul de frontieră Elhovo, de la graniţa cu Turcia, pentru a vedea ce măsuri pot fi luate pentru securizarea frontierei externe a UE.

Rumen Radev şi Karl Nehammer au vizitat, de asemenea, Direcţia Regională a Poliţiei de Frontieră din Elhovo, unde se află Centrul Regional de Coordonare, parte a Sistemului Integrat de Supraveghere Schengen a frontierei bulgaro-turce.

Cei doi oficiali au discutat despre securizarea frontierei bulgare şi combaterea presiunii migraţiei, precum şi despre punerea în aplicare a legislaţiei europene privind Schengen.

”Mă bucur că delegaţia austriacă a avut ocazia să vadă frontiera şi să se familiarizeze cu modul în care o asigurăm. Migraţia ilegală este o problemă dificilă pentru Europa. Bulgaria, pentru apărarea securităţii sale naţionale şi în calitate de membru responsabil al Uniunii Europene, depune eforturi mari pentru a face faţă acestei probleme”, a declarat preşedintele Radev. ”Am construit cu un buget exclusiv naţional securitatea de-a lungul întregii frontiere. Au fost instalate sisteme de supraveghere video fixe şi mobile de-a lungul frontierei”, a adăugat el.

Liderul de la Sofia a subliniat că presiunea migratorie de-a lungul frontierei a crescut brusc în ultimul an. ”În decurs de patru luni am pierdut patru poliţişti şi alte zeci de persoane au fost rănite”, a mai spus Radev.

Președintele Bulgariei a mai mulțumit pentru sprijinul Austriei în lupta împotriva migraţiei ilegale.

”Aş dori să îi mulţumesc cancelarului Nehammer pentru cooperarea fructuoasă pe care am stabilit-o cu guvernul său. Acţiunile comune dau deja roade”, a adăugat Rumen Radev, citat de ”24 Ceasa”.

Cancelarul austriac a anunțat că țara sa va susține alocarea a 2 miliarde de euro pentru Bulgaria, bani pe care țara i-a cerut Comisiei Europene pentru a consolida securitatea frontierelor.

Austria susţine eforturile Bulgariei şi vom face lobby să fie furnizate aceste două miliarde de euro necesare”, a afirmat cancelarul Austriei.

Anterior, el declarase că este nevoie de construirea unui gard la granița Bulgariei cu Turcia.

#Spatiul Schengen, #Bulgaria aderare Schengen, #Karl Nehammer, #cancelar Austria, #Rumen Radev presedinte Bulgaria, #securizare frontiere , #Bulgaria