Dialogurile Ziare.com: Asigurarea locuinței, primul scut în calea dezastrelor naturale

Marcel Ciolacu acuză lipsa de coerență din politica externă a României privind aderarea la Schengen: ”Reuşită operaţia, dar pacientul a decedat”

Vineri, 13 Ianuarie 2023, ora 21:52
1609 citiri
Marcel Ciolacu acuză lipsa de coerență din politica externă a României privind aderarea la Schengen: ”Reuşită operaţia, dar pacientul a decedat”
Liderul PSD vrea o schimbare a modului în care se face politica externă a României FOTO Facebook / Marcel Ciolacu

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a declarat vineri, 13 ianuarie, la Zalău, că îşi doreşte ca din 2023 să se schimbe ”registrul” în ceea ce priveşte politica externă, pentru a fi respectaţi şi a avea o politică mai coerentă.

”Eu vreau ca din acest an să schimbăm registrul şi să spunem clar care este drumul românilor şi al României. Nu poţi să ai pretenţii de fi "jucător" regional, când până acum toată politica externă noi am dormit pe bancheta din spate a Europei. Nu poţi să ai pretenţii şi să constaţi eşecuri pe care nu le consideri eşecuri. "Domnul doctor, cum a decurs operaţia? Excelent, reuşită operaţia, dar îmi pare rău, pacientul a decedat." Cam aşa e cu Schengen. Trebuie să avem o politică coerentă şi să fim respectaţi. Nu putem realiza acest lucru decât dacă suntem uniţi, chiar din familii politice diferite”, a precizat Marcel Ciolacu, prezent la Zalău la conferinţa judeţeană a organizaţiei judeţene a PSD.

Acesta a adăugat faptul că s-a terminat perioada amatorismului la nivel central, s-a terminat şi la nivel local, iar oamenii au încredere în cei care dezvoltă şi care oferă un echilibru între social şi economic.

#Spatiul Schengen, #aderare Romania Schengen, #Marcel Ciolacu PSD, #strategie, #politica externa Romania , #stiri Marcel Ciolacu