Până la ce vârstă poate trăi un om. Cercetătorii au găsit răspunsul: ”Speranța de viață a crescut, dar pragul maxim nu s-a schimbat”

Luni, 20 Februarie 2023, ora 10:42
4918 citiri
Până la ce vârstă poate trăi un om. Cercetătorii au găsit răspunsul: ”Speranța de viață a crescut, dar pragul maxim nu s-a schimbat”
Vârstnic pe o bancă FOTO Unsplash

Oamenii de știință din Olanda au studiat datele a peste 75.000 de persoane care au murit în această țară în ultimii 30 de ani. Astfel, au descoperit că, deși speranța medie de viață a crescut, pragul maxim nu s-a modificat.

Cercetători olandezi au arătat că durata maximă de viață pentru o femeie este de 115,7 ani, în timp ce în cazul bărbaților este de 114,1 ani. Concluzia aparține statisticienilor de la Tilburg și de la Universitatea Erasmus din Rotterdam, citați de Adevărul.

„În medie, oamenii trăiesc mai mult, dar cei mai în vârstă dintre noi nu au îmbătrânit în ultimii treizeci de ani. Există cu siguranță un fel de zid aici. Bineînțeles, speranța medie de viață a crescut. Cu toate acestea, pragul maxim nu s-a schimbat”, a declarat profesorul cercetător John Einmahl.

Este vorba despre durata de viață, care este diferită de speranța de viață, durată folosită pentru a determina cât de mult poate trăi un individ atât timp cât are grijă de el însuși.

Și cercetătorii americani au constatat o gamă similară de durate de viață. Aceștia au stabilit că durata maximă de viață este puțin probabil să crească vreodată peste 115 ani.

#speranta viata, #durata viata, #Cercetatori , #stiri sociale
Comentarii