Operatorul KFC, Pizza Hut și Taco Bell România și-a triplat profitul net în primul trimestru din 2024. Când se distribuie dividende acționarilor

Miercuri, 15 Mai 2024, ora 12:27
1164 citiri
Operatorul KFC, Pizza Hut și Taco Bell România și-a triplat profitul net în primul trimestru din 2024. Când se distribuie dividende acționarilor
KFC România rămâne brandul locomotivă și în primul trimestru al acestui an. FOTO Pexels.com

Sphera Franchise Group, operator major din industria food service din România care deține mărci precum Pizza Hut, Taco Bell sau KFC la noi în țară, a marcat cel mai bun trimestru I din istoria sa în termeni de vânzări, EBITDA și profit net. Cifra de afaceri mai mare în toate cele trei țări unde Grupul este activ a condus la o creștere cu 9% a vânzărilor totale în T1 2024 comparativ cu T1 2023, până la 365,9 milioane de lei, potrivit unui comunicat oficial al companiei.

Indicele bursier EBITDA a marcat o creștere semnificativă de două cifre (+69,1%), ajungând la 39,8 milioane de lei, iar profitul net a înregistrat aproape o triplare (+192%), până la 21,4 milioane de lei.

KFC domină vânzările grupului

KFC România rămâne brandul locomotivă și în primul trimestru al acestui an, cu vânzări de 268,8 milioane de lei, reprezentând o creștere confortabilă de două cifre (+12,8%) față de T1 2023. Principalii indicatori au înregistrat performanțe notabile. Profitul operațional al restaurantelor KFC România a crescut cu 58,3%, ajungând, la finalul lunii martie, la 38,3 milioane de lei, iar EBITDA s-a majorat cu 64,8%, la 35,4 milioane de lei. Profitul net s-a dublat (+105,6%), la 23,9 milioane de lei. Mai mult, KFC România a încheiat primul trimestru cu o marjă EBITDA de 13,2%. Rețeaua KFC Romania și-a continuat extinderea prin deschiderea unui nou restaurant KFC, în luna februarie, la Sibiu.

Vânzările au crescut și pentru Taco Bell (+5,4%, la 20,8 milioane de lei) și, după ce anul trecut a atins pragul de rentabilitate, continuă să rămână profitabil și în primul trimestru din 2024 (0,37 milioane de lei profit net și EBITDA 1,5 milioane de lei).

Pizza Hut a contribuit cu 27,4 milioane de lei la vânzările totale în T1 2024, în scădere comparativ cu primul trimestru din 2023, pe fondul reorganizării rețelei de restaurante, care a continuat și în primele luni ale anului. Rezultatele acestor acțiuni sunt deja vizibile, pierderea operațională la nivelul restaurantelor scăzând cu 22% în T1 2024 față de T1 2023. În plus, Pizza Hut și-a consolidat portofoliul, aducând în luna martie pe piața din România sub-brandul WingStreet.

Pentru anul 2024, Sphera Franchise Group a bugetat creșteri de două cifre comparativ cu 2023 pentru principalii indicatori financiari: vânzări în restaurante de peste 1,64 miliarde de lei (+12,2%), un profit net normalizat de 95,7 milioane de lei (+20,1%) și EBITDA normalizat de 189,8 milioane de lei (+28,3%). Compania a alocat pentru dezvoltare, în acest an, în jur de 69 milioane de lei, pentru deschiderea a 6 restaurante KFC în România, remodelarea de unități existente și implementarea de soluții digitale.

Acțiunile SFG continuă să depășească evoluția pieței, cu o creștere de 14% în primele trei luni din 2024 față de creșterea de 10,8% pentru indicele BET. Lichiditatea s-a triplat, cu aproape 0,6 milioane de de acțiuni SFG tranzacționate în T1 2024. În acest sens, acţionarii Sphera Franchise Group au aprobat, în cadrul AGOA din 26 aprilie, un dividend brut de 1,05 lei pe acţiune, care urmează să fie plătit în iunie.

Quarterly Report - Editia 4

Cât va costa o noapte de cazare pe Litoral anul acesta? Turiștii români sunt interesați în continuare
Cât va costa o noapte de cazare pe Litoral anul acesta? Turiștii români sunt interesați în continuare
Anul acesta, o noapte de cazare pe litoralul românesc va costa aproximativ 500 de lei, iar cele mai populare destinaţii de la Marea Neagră ramân Eforie Nord şi Mamaia „Preţurile din...
Reforma rămâne în gară. De ce bate România bate pasul pe loc la cumpărarea de trenuri performante: ”Un fel de tichie de mărgăritar pentru chel”
Reforma rămâne în gară. De ce bate România bate pasul pe loc la cumpărarea de trenuri performante: ”Un fel de tichie de mărgăritar pentru chel”
Autoritățile au anunțat marți, 28 mai, că anulează din nou o licitație pentru cumpărarea a 12 trenuri electrice pe bază de hidrogen, după ce nicio firmă nu a depus o ofertă la...
#sphera franchise group, #KFC, #KFC Romania, #Pizza Hut Romania, #Taco Bell, #Taco Bell Romania, #profit, #ebitda , #profit