Un fost spion KGB, care s-a întâlnit cu Putin: Dezvăluie cum ar sfârși președintele rus

Marti, 15 August 2023, ora 04:30
5667 citiri
Un fost spion KGB, care s-a întâlnit cu Putin: Dezvăluie cum ar sfârși președintele rus
Sergei Jirnov a fost spion KGB, coleg cu Putin în 1980 FOTO: The Sun

Un fost spion KGB face dezvăluiri despre o întâlnire cu Vladimir Putin, care i-ar fi pus întrebări legate de faptul că ar fi spionat pentru Franța. Sergei Jirnov, care a lucrat alături de liderul de la Kremlin în timpul Jocurilor Olimpice de vară de la Moscova din 1980, susține că Putin ”a început să se considere un zeu” acum, dar el va sfârși precum Nicolae Ceaușescu, președintele României, care a fost executat în decembrie 1989.

Sergei Jirnov, a rămas în exil, în Franța, acum mai bine de 20 de ani, după ce a lucrat pentru Serviciul Secret al Uniunii Sovietice timp de 7 ani, potrivit MSN.

Jirnov a declarat că a lucrat alături de președintele rus în timpul Jocurilor Olimpice de la Moscova din 1980, pe care SUA le-au boicotat. Jirnov spune că, după ce a vorbit la telefon cu un rezident francez despre Jocuri, Putin a început să pună întrebări dificile.

Cum înșală Putin lumea: O țară prietenă a cumpărat de la Londra, în creștere de 4.000%

„Când m-a interogat, am simțit o plăcere ciudată din partea lui”, și-a amintit Jirnov. „A avut o plăcere sadică când a interogat oamenii.” Jirnov a explicat comportamentul viitorului lider: „În 1980, Putin era o persoană care adora puterea”.

Putin l-a întrebat la un moment dat pe Jirnov de ce deține o carte care a fost interzisă în vechea Uniune Sovietică. A tăcut când Jirnov a spus că este un cadou de la familia liderului sovietic de atunci Leonid Brejnev.

„Putin a fost uluit în acel moment și mi-a dat drumul”, a spus Jirnov. Dar Jirnov simte că Putin a simțit gelozie față de „persoanele care sunt mai bune decât el”. Deși Jirnov nu s-a întâlnit personal cu Putin din 1990, el crede că gelozia a crescut în Putin doar în ultimele patru decenii.

„După 23 de ani la putere, Putin a început să se considere un zeu”, a spus Jirnov. „Vrea să devină etern, ceea ce îl împinge spre lucruri mistice”. Dar acum, Jirnov crede că lucrurile se întorc împotriva lui Putin, în urma „operațiunii militare speciale” din Ucraina, care se apropie de 18 luni. Revolta din această vară a Grupului Wagner poate fi un exemplu în acest sens.

România face mutarea secolului: Cel mai mare acord militar din istorie cu SUA

„Cred că Putin este persoana cea mai detestată de elitele ruse, pentru că războiul pe care l-a început va fi pierdut”, a spus Jirnov. Jirnov se teme că Putin ar putea recurge la arme nucleare dacă pare că Rusia va pierde prea mult teritoriu în fața Ucrainei.

„Putin este încolțit ca un șobolan”, a spus Jirnov. El crede că Putin va fi forțat să părăsească în cele din urmă mandatul. El admite că pare imposibil, dar își amintește ce s-a întâmplat într-un deceniu de la Jocurile Olimpice de la Moscova.

„Cred că Putin ar putea avea aceeași soartă ca și Nicolae Ceaușescu”, a spus Jirnov, referindu-se la liderul român care a fost executat în decembrie 1989, când țările din Pactul de la Varșovia s-au întors împotriva sovieticilor.

„Când Rusia va pierde războiul, țara se va desființa ca Uniunea Sovietică”, a adăugat el. „Singura soluție este să îl arestați pe Putin și să-l duceți la Haga”, sediul Curții Penale Internaționale.

„Îndepărtarea de la putere a lui Putin este singura soluție, deși de fapt pare imposibilă. Dar amintiți-vă că înlăturarea dictatorului român Ceauşescu părea imposibilă până în 1989”, a afirmat fostul spion KGB, conform The Sun.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Bulgaria interzice intrarea în UE a doi spioni ruși. Agenţii intenţionau să lanseze operaţiuni în afara țării „folosind identităţi străine"
Bulgaria interzice intrarea în UE a doi spioni ruși. Agenţii intenţionau să lanseze operaţiuni în afara țării „folosind identităţi străine"
Bulgaria a blocat intrarea în Uniunea Europeană pentru cinci ani a doi cetăţeni ruşi, acuzându-i că şi-au creat identităţi false pentru a începe să spioneze, relatează Politico.eu şi...
Bilanț de primar. Ce a făcut Robert Negoiță în ”cel mai verde sector” al Capitalei, ajuns recunoscut pentru pavele și borduri
Bilanț de primar. Ce a făcut Robert Negoiță în ”cel mai verde sector” al Capitalei, ajuns recunoscut pentru pavele și borduri
Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, se află la al treilea mandat și a anunțat deja că intenționează să își continue activitatea în administrația locală. Numele său a fost...
#spion kgb, #Putin spion KGB, #dezvaluiri Putin, #Putin KGB, #Serviciul Secret KGB, #spioni rusi, #spion rus, #spion sovietic , #stiri Vladimir Putin