Un fost agent rus KGB avertizează: Spionii secreți ai lui Putin au ”o țintă uriașă” VIDEO

Miercuri, 17 August 2022, ora 20:07
14745 citiri
Un fost agent rus KGB avertizează: Spionii secreți ai lui Putin au ”o țintă uriașă” VIDEO
Jack Barsky a fost spion rus KGB în anii 70 - 80 FOTO: BBC

Relațiile dintre Rusia și una din marile puteri ale Europei sunt tensionate de peste 100 de ani, dar evoluțiile recente au marcat o nouă fază, deoarece invazia Ucrainei a lăsat Moscova izolată.

Un fost spion KGB, Jack Barsky, care a acordat un interviu publicației Express, a avertizat că Marea Britanie este ”o țintă uriașă” pentru agenții secreți ai lui Putin.

Putin vede Marea Britanie ca pe ”o țintă uriașă” pentru spionaj și Rusia ar putea avea agenți care încearcă să se infiltreze în structurile de putere de la Londra, potrivit Express.

Marea Britanie a fost de multe ori victima a ceea ce se spune a fi atacuri autorizate de Kremlin: uciderea lui Alexander Litvinenko în 2006 și otrăvirea de la Salisbury din 2018, cu Noviciok, a fostului agent rus, Serghei Skripal și a fiicei acestuia, Iulia. Acestea fiind doar două dintre multele operațiuni ascunse petrecute pe teritoriul britanic.

Fost șef al Serviciului Secret MI6 spune lucruri din culise: Cum este gândit sfârșitul lui Putin VIDEO

Într-un interviu acordat publicației britanice Express, fostul spion KGB, Jack Barsky, a spus că Marea Britanie a fost întotdeauna ”o țintă uriașă” pentru spionajul rus al lui Putin și că Kremlinul ar putea chiar să aibă ”urechi” în cele mai importante instituții de stat din țară.

Întrebat dacă Putin ar putea avea spioni în structurile de putere din Marea Britanie sau Statele Unite, el a reflectat și a spus: ”Nu poți exclude asta, pentru că există întotdeauna o posibilitate. Să pătrunzi în guvern din exterior, la un nivel foarte înalt este dificil, dar nu imposibil”.

”Serviciile de Informații ale Rusiei sunt semnificativ mai slabe decât pe vremea KGB, în ceea ce privește actele de spionaj, dar există două lucruri pe care Rusia le face acum, care s-au îmbunătățit față de zilele KGB-ului.

Una este în privința măsurilor active, semnând discordie în orice țară țintă prin răspândirea de știri false. Al doilea lucru este mijlocul de a semăna discordie. În zilele noastre, cu rețelele de socializare, acestea au fost foarte eficiente în a crea ruptura din Statele Unite”, a spus Barsky.

Spionii ruși refuză să mai țină capul plecat în fața lui Putin: Revoltă contra morții din Ucraina, chiar dacă primeau salarii colosale

Fostul agent KGB, care acum trăiește în exil, a fost chestionat în privința posibilității infiltrării agenților ruși în guvernul american sau în cel de la Londra.

”Când ies în aparițiile publice, oamenii mă întreabă câți agenți ruși cred că sunt infiltrați în guvernul SUA, iar eu le spun: ”Mai mult decât credeți”. De ce nu și în Marea Britanie? Accentul este întotdeauna pus (de agenții secreți ruși) pe Statele Unite, dar Marea Britanie a fost întotdeauna o țintă uriașă pentru spionajul rus al lui Putin”.

Barsky a fost agent rus la KBG între anii 1973 și 1988 (acum trăiește în Statele Unite), aceeași perioadă în care oameni ca Putin și mulți din cercul său interior actual – siloviki – au făcut parte din Serviciul de spionaj KGB.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Rusia „invadează“ Cuba: Insula se pregătește să primească 200.000 de turiști ruși
Rusia „invadează“ Cuba: Insula se pregătește să primească 200.000 de turiști ruși
Cuba își va extinde rutele de călătorie cu Rusia în speranța de a trezi turismul din somnul post-pandemic. Națiunea din Caraibe vrea să primească aproximativ 200.000 de ruși în acest...
Analiză: Jocul (secret) al Rusiei și Ungariei în România
Analiză: Jocul (secret) al Rusiei și Ungariei în România
Oamenii rușilor se pot infiltra în serviciile secrete și instituțiile românești? Sau sunt deja aici? Și cum a ajuns Ungaria prietenă la cataramă cu România? Raportul Consiliului Suprem...
#spion rus, #agent kgb, #KGB, #serviciu secret, #Serviciile Secrete, #servicii informatii, #Rusia, #KGB Rusia, #Rusia KGB , #Rusia