Cofondatoarea "Dăruiește Viață" îl face mincinos pe Alexandru Rafila și acuză ministerul de: "Abuz, manipulare și bețe în roate"

Duminica, 14 Aprilie 2024, ora 13:01
6154 citiri
Cofondatoarea "Dăruiește Viață" îl face mincinos pe Alexandru Rafila și acuză ministerul de: "Abuz, manipulare și bețe în roate"
Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu fondatoarele asociatiei care a construit spitalul FOTO Facebook

Oana Gheorghiu răspunde ferm la declarațiile ministrului Rafila referitoare la proiectul spitalului Dăruieste Viata. Ministrul Sănătății a făcut mai multe declarații despre spitalul pentru copiii bolnavi de cancer construit de la zero de Asociația ”Dăruiește Viață”, sâmbătă, la emisiunea Insider Politic moderată de jurnalistul Sebastian Zachmann, la Prima TV.

În urma declarații ministrului Rafila referitoare la proiectul spitalului Daruieste Viata, Oana Gheorghiu a emis un răspuns clar și ferm, respingând afirmațiile făcute și subliniind eforturile semnificative depuse de societatea civilă în realizarea acestui proiect.

Oana Gheorghiu a criticat lipsa de recunoaștere a ministrului și a acuzat insinuările și afirmațiile interpretabile făcute în cadrul discuției publice. Aceasta a subliniat că spitalul nu a fost construit de „spital”, așa cum susține ministrul Rafila, ci a fost rezultatul eforturilor uriașe ale Daruieste Viata, cu sprijinul a peste 350.000 de oameni.

„Spitalul acesta a fost construit de cei 350.000 de oameni și aparține statului român, reprezentat, iată, de domnul Rafila”, a declarat Oana Gheorghiu, adăugând că proiectul a fost inițiat cu scopul de a salva copii și nu pentru satisfacția sau afirmarea vreunui ministru.

De asemenea, Oana Gheorghiu a respins insinuările și afirmațiile de manipulare aduse de ministrul Rafila, precizând că toate documentele solicitate au fost predate, în forma cerută, și că acțiunile ministrului au reprezentat, în opinia sa, un abuz și manipulare.

"Dl Rafila minte, repet minte când susține că noi nu am predat totul spitalului sau ministerului. Toate documentele solicitate au fost predate, în forma în care ne-a fost cerută, formă care s-a modificat de mai multe ori, începând cu luna ianuarie.

Dl Rafila, în persoană, ne-a cerut o listă a firmelor cu care am lucrat (nu știu de ce îl interesa pe dl ministru acest lucru) și valorile clădirii și echipamentelor, toate informațiile i-au fost transmise pe email și discutate în întâlnirea avută pe 18 ianuarie 2024, la Ministerul Sănătăţii - România

Dl Rafila a trimis oameni de la minister care << să ajute >> la preluarea-predarea documentelor între Dăruiește Viață și Spitalul Marie Curie, oameni care au cerut documente ce exced prevederile legale (de ex dovada plăților pentru fiecare factură în parte, contracte ete), documente pe care, de asemene, le-am furnizat.

Am spus stop abuzului atunci când ni s-a cerut să scriem << CONFORM CU ORIGINALUL >> și să semnăm pe fiecare document în parte, adică pe mii de pagini. Căci asta face Ministrul Sănătății de câteva luni, abuz. Abuz, manipulare și bețe în roate"

Quarterly Report - Editia 4

Declarațiile lui Florin Piersic de pe patul de spital: "Sunt la recuperare din cauza nebuniilor pe care le-am făcut". Când ar putea fi externat actorul
Declarațiile lui Florin Piersic de pe patul de spital: "Sunt la recuperare din cauza nebuniilor pe care le-am făcut". Când ar putea fi externat actorul
Cunoscutul actor Florin Piersic se simte mai bine și a făcut mai multe declarații, în cadrul unei intervenții telefonice, la Antena 3. Piersic este la fel de glumeț ca înainte de operație...
Florin Piersic a transmis primul mesaj pentru români, după operațiile suferite. Marea dorință a maestrului
Florin Piersic a transmis primul mesaj pentru români, după operațiile suferite. Marea dorință a maestrului
Florin Piersic a transmis primul mesaj românilor, de pe patul de spital, în urma operațiilor suferite la inimă și la genunchi. Actorul se gândește doar la cum poate reveni mai rapid pe...
#spital construieste, #daruieste viata, #Alexandru Rafila, #mincinos, #spital , #spital