Spitalul făcut din donații de Dăruiește Viață a început să funcționeze. Primii copii au fost internați: "Mergem mai departe"

Marti, 16 Aprilie 2024, ora 12:01
3667 citiri
Spitalul făcut din donații de Dăruiește Viață a început să funcționeze. Primii copii au fost internați: "Mergem mai departe"
Spitalul a preluat copiii internați până acum în secțiile de oncologie FOTO Facebook/ Dăruiește Viață

Spitalul pentru copii bolnavi de cancer construit de Asociația Dăruiește Viață din donații private de la 350.000 de oameni și peste 8.000 de companii, gata de la finalul anul trecut, a început să funcționeze.

Vestea a fost dată chiar de fondatoarele Asociației „Dăruiește Viață”, Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu.

"Spitalul construit la „Marie Curie” cu sprijinul a peste 350.000 de donatori și 8.000 de firme a început să funcționeze și a preluat copiii internați până acum în secțiile de oncologie, neurochirurgie, chirurgie și ATI din clădirea veche a spitalului.

Transferul a fost făcut de-a lungul mai multor zile, începând de miercuri, 10 aprilie și până în această dimineață, pentru a le oferi copiilor toate condițiile de siguranță și confort.

Mergem mai departe, cu ajutorul vostru, pentru a construi un adevărat #campusmedical. Rămâi alături de noi și redirecționează 3,5% din impozitul pe venit pentru a da o șansă în plus copiilor cu boli grave", au anunțat acestea pe pagina de Facebook a fundației.

Finalizat din luna noiembrie 2023, cu toate dotările la standarde occidentale, spitalul a rămas gol până acum întrucât statul, în frunte cu Ministerul Sănătății condus de Alexandru Rafila, a cerut numeroase documente și avize.

​Vicepreședinta Asociației Dăruiește Viață, Oana Gheorghiu, i-a răspuns luni, 15 aprilie, ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, după ce acesta a afirmat, sâmbătă, într-o emisiune la Prima Tv, că spitalul pentru copii bolnavi de cancer construit din donații și sponsorizări nu este al fundaţiei Dăruieşte Viaţa, ci este „o clădire a spitalului Marie Curie”. Rafila, care spune că fundația are meritul de a fi adunat banii necesari și a angaja un constructor, a acuzat faptul că spitalul „nu are toate documentele”, precum și „presiune mediatică” pentru ca acesta să fie autorizat. De cealaltă parte, Oana Gheorghiu spune că „domnului Rafila i s-a cerut doar să aibă amabilitatea de a-și pune semnătura pe o structură, construită nu de domnia sa sau de ministerul pe care-l conduce, ci prin efortul societății civile, dar asta i s-a părut a fi presiune mediatică”.

Oana Gheorghiu, vicepreședinte și co-fondatoare a Asociației Dăruiește Viață, spune, înainte de toate, că spitalul pentru copii bolnavi de cancer a fost construit de fundație „cu eforturi uriașe, cu provocări greu de imaginat, despre care am ales adesea să nu vorbim, căci am considerat că, pentru cei care ne susțin, important e rezultatul, nu neapărat efortul din spatele lui și lamentarea despre cât de greu ne e. Spitalul acesta a fost construit de cei 350.000 de oameni și da, aparține statului român, reprezentat, iată, de domnul Rafila, stat care nu a reușit să facă spitale sau reforme în sănătate.”

Spitalul urmează să se extindă

ONG-ul Dăruiește Viață a anunțat că inițiativa de construire a unui spital la standarde vestice nu se va opri la prima clădire.

„Noi Am Făcut Un Spital. Dar nu ne putem opri aici. Continuăm proiectul cu a doua clădire pentru a construi un adevărat campus medical unde toți copiii vor putea fi tratați în aceleași condiții moderne”, spune Carmen Uscatu, fondatoare a asociației.

Pe lângă construcția în sine, campania #NoiFacemUnSpital s-a concretizat și în alte premiere pentru sistemul medical din România, în privința dotărilor, cum ar fi primul Departament de Radioterapie Pediatrică dintr-un spital de copii public, primul bloc operator construit exclusiv din sticlă pentru a reduce riscul de infecții nosocomiale și saloane ATI individuale, sunt

Vor fi saloane de două paturi, cu paturi pentru părinți și grupuri sanitare proprii, spații dedicate copiilor (locuri de joacă, cinema, studio radio, observator astronomic, sală de sport și recuperare), respectiv spații dedicate părinților și cadrelor medicale, mai informează ONG-ul.

Quarterly Report - Editia 4

Preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare din întreaga țară vor fi desemnați prin tragere la sorţi computerizată
Preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare din întreaga țară vor fi desemnați prin tragere la sorţi computerizată
Autoritatea Electorală Permanentă a transmis sâmbătă, 18 mai, că preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare din ţară şi locţiitorii acestora la alegerile pentru membrii...
De ce spune Mircea Geoană că sistemul de vot din România este cel mai primitiv din toată Europa. „Hai să fim serioși”
De ce spune Mircea Geoană că sistemul de vot din România este cel mai primitiv din toată Europa. „Hai să fim serioși”
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat sâmbătă, 18 mai, la Congresul Studenţilor din România, de la Palatul Parlamentului, că sistemul de vot din România este cel mai...
#spital daruieste viata, #spital donatii, #spital oncologie Bucuresti, #spital oncologie copii, #spital cancer Bucuresti , #spital