Tudor Chirilă, atac dur la adresa Ministrului Sănătății, pe tema spitalului construit de Dăruiește Viață: ”Ați ales partea greșită a societății?”

Luni, 15 Aprilie 2024, ora 18:24
13538 citiri
Tudor Chirilă, atac dur la adresa Ministrului Sănătății, pe tema spitalului construit de Dăruiește Viață: ”Ați ales partea greșită a societății?”
Spitalul a fost construit prin donațiile a peste 350.000 de persoane FOTO Facebook/Dăruiește viață

Actorul Tudor Chirilă a lansat, luni, 15 aprilie, pe Facebook, un atac dur la adresa ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, despre care spune că este „partenerul fie și involuntar al mafiei din sănătate” și „vine să arunce cu rahat în singurul mare proiect de țară pe care l-a avut România în ultimii ani”, spitalul construit de Asociația „Dăruiește Viață” din donațiile a 350.000 de oameni.

„Deși ar trebui să fie partener al spitalului construit de Dăruiește Viață ministrul alege să devină un vajnic și neobosit adversar al proiectului și implicit al celor 350 de mii de români care l-au construit alături de alte șapte mii de companii. Și asta doar pentru că a ales să se alăture fie și vremelnic grupului politic mafiot care conduce România de treizeci de ani și care se află într-o situație de conflict cu cetățenii cărora le fură banii de taxe. Adică, domnul Rafila își asumă cu succes retorica diversionistă și manipulatoare desprinsă parcă din anii cincizeci pe care o practică binomul PSD-PNL”, scrie Tudor Chirilă.

„El, șeful unui minister și membrul unui partid care a refuzat bani din PNRR ca să facă spitale, el care este șeful unor indivizi precum Cârstoiu și alții care se folosesc de funcții publice ca să trimită pacienți la privat și se află în stare de incompatibilitate, el care patronează un sistem plin de nozocomiale, un sistem în care rezidenții în loc să învețe meserie plimbă hârtiile profesorilor universitari înscăunați pe viață în conducerile secțiilor sau spitalelor, acest domn care e partenerul fie și involuntar al mafiei din sănătate și care nu a reușit și nu va reuși să inițieze nici măcar prima literă din primul paragraf al unui proiect de reformă în sănătate vine să arunce cu rahat în singurul mare proiect de țară pe care l-a avut România în ultimii ani.

”Domnu’ Rafila, nu mai bine vă duceți la DNA și la ANAF să faceți un denunț? Cred că vă prinde mai bine, economisiți timp”, mai afirmă Tudor Chirilă.

„Spitalul Dăruiește este palma dată în mod repetat politicienilor care nu au vrut și nu au putut să facă nimic pentru sănătatea din țara asta. În strânsă colaborare cu baronii din medicină înscăunați în multe dintre conducerile spitalelor, pe viață. Și cu tăcerea medicilor cărora sistemul public de sănătate în forma actuală le aduce oarecare profit. Dumneavoastră, domnule Rafila, ați ales partea greșită a societății. Și o luptă care nu vă face cinste. Dar este de înțeles pentru că nici în trei vieți nu veți reuși să realizați măcar o mică parte din ce a făcut Dăruiește Viață împreună cu noi. Ați fi putut pune umărul. Dar vă făceați de râs la partid.

Noi am făcut un SPITAL. Dumneavoastră?”, încheie Tudor Chirilă.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat, sâmbătă, la Prima TV, că ”în primul rând nu este spitalul fundației, este o clădire a Marie Curie” și că ministerul nu ține corespondența privind avizarea și autorizarea cu asociația, ci cu ”conducerea spitalului căruia îi aparține această clădire”.

Rafila a acuzat, de asemenea, ”presiune mediatică” din partea mass-media. Declarațiile lui Rafila au venit în contextul în care spitalul construit din donații pentru copiii bolnavi de cancer este finalizat din noiembrie anul trecut, iar ministerul nu a finalizat încă actele pentru ca acesta să funcționeze.

Quarterly Report - Editia 4

Ce se întâmplă cu spitalele regionale, promise de 15 ani de PSD. Ministrul Rafila: „Vreau să vă spun un lucru care-mi vine tot timpul în minte!"
Ce se întâmplă cu spitalele regionale, promise de 15 ani de PSD. Ministrul Rafila: „Vreau să vă spun un lucru care-mi vine tot timpul în minte!"
După 15 ani de promisiunui, PSD a anunțat în cele din urmă că lucrările la cele trei spitale regionale au fost demarate. Ministrul PSD Alexandru Rafila a fost prezent, sâmbătă, 18 mai,...
Ciucă nu știe nimic despre majorarea salariului minim, anunțată de Ciolacu: ”E vorba de respectul pe care îl avem unii faţă de ceilalţi”
Ciucă nu știe nimic despre majorarea salariului minim, anunțată de Ciolacu: ”E vorba de respectul pe care îl avem unii faţă de ceilalţi”
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat joi, 23 mai, în legătură cu anunţul premierului Marcel Ciolacu privind creșterea salariului minim, că, de obicei, astfel de decizii importante...
#spital daruieste viata, #spital copii, #Tudor Chirila, #Alexandru Rafila, #ministerul sanatatii , #spitale