Investiție de 66 de milioane de euro în Timișoara. Lucrările la centrul pentru mari arşi încep în iunie

Vineri, 26 Mai 2023, ora 14:55
2232 citiri
Investiție de 66 de milioane de euro în Timișoara. Lucrările la centrul pentru mari arşi încep în iunie
Spital Timișoara FOTO Facebook/ Alfred Simionis

Deputatul social-democrat de Timiş, Alfred Simonis, a anunţat, vineri, că, în 12 iunie, vor porni lucrările la noul hub de sănătate de la Spitalul Judeţean Timişoara, care va găzdui Urgenţele, Secţia ATI şi un nou Centru de Mari Arşi, toate fiind interconectate prin pasarele. Investiţia se ridică la 66 milioane de euro, bani de la Banca Mondială.

Deputatul social-democrat de Timiş, Alfred Simonis, a anunţat vineri pe pagina sa de Facebook, că a fost semnat ordinul de începere a construcţiei noului hub de sănătate de la Spitalul Judeţean Timişoara.

”Lucrările la centrul pentru mari arşi de la Timişoara încep în data de 12 iunie, la Ministerul Sănătăţii semnându-se astăzi ordinul de începere a construcţiei noului corp de clădire ce va aparţine de Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Pius Brînzeu. Investiţia se ridică la 66 de milioane de euro şi presupune construirea unei clădiri noi în care vor funcţiona 58 de paturi pentru UPU-SMURD, 6 saloane pentru mari arşi, 6 rezerve pentru arşi intermediari şi post-critici, 5 paturi pentru microchirurgie şi chirurgie reconstructivă, secţie ATI cu 27 de paturi, bloc operator cu 25 de săli de operaţie şi heliport. Mulţumesc ministrului Alexandru Rafila şi secretarului de stat Alexandru Rogobete pentru implicare, succes managerului SCJU Timişoara, Dorel Săndesc, în implementarea acestui important proiect”, a anunţat Alfred Simonis.

Practic, în cadul Spitalului Judeţean, între clădirile existente, pe locul fostului heliport, între Ortopedie şi Casa Austria, urmează să fie ridicată noua unitate, prevăzută cu parter, 5 etaje şi heliport, care va avea o unitate de primiri urgenţe, o secţie ATI şi un nou Centru pentru Mari Arşi.

Conform contractului, termenul de finalizare a noului spital este anul 2025.

Încă din august 2020 a fost emisă autorizaţia de construcţie de către Consiliul Judeţean Timiş, beneficiarul final al investiţiei.

Banca Mondială asigură fondurile pentru întregul proiect, inclusiv realizarea proiectului tehnic, execuţia şi asigurarea utilităţilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu vrea investiții din Emirate pentru modernizarea Aeroportului Otopeni și a căilor ferate
Ciolacu vrea investiții din Emirate pentru modernizarea Aeroportului Otopeni și a căilor ferate
Premierul României, Marcel Ciolacu, a declarat că un parteneriat între București și Abu Dhabi ar avea ca prioritate modernizarea Aeroportului Otopeni, a porturilor și a infrastructurii...
Mihai Trăistariu angajează cameristă, cu salariu negociabil. Ce pretenții are: ”Fetele tinerele fușeresc”
Mihai Trăistariu angajează cameristă, cu salariu negociabil. Ce pretenții are: ”Fetele tinerele fușeresc”
Cântărețul Mihai Trăistariu are câteva apartamente pe care le închiriază pe litoralul românesc, la Mamaia, drept pentru care artistul a anunțat că își dorește să angajeze o cameristă...
#spital mari arsi, #Timisoara, #investitie, #banca mondiala , #stiri economice