Spitalul din România unde se moare din lipsa antibioticelor. Apelul disperat al medicilor care spun că lucrează într-un ”cimitir”

Marti, 09 Mai 2023, ora 19:24
4211 citiri
Spitalul din România unde se moare din lipsa antibioticelor. Apelul disperat al medicilor care spun că lucrează într-un ”cimitir”
Spitalul Municipal Dimitrie Castroian FOTO Google

Pacienții mor cu zile la spitalul din Huși, județul Vaslui, din cauză că medicamentele esențiale, cum ar fi antibioticele, nu se mai găsesc în instituție.

Medicii se plâng unii altora de faptul că le mor pacienții în brațe și se întreabă de ce conducerea nu vede „cimitirul”, spun ei, în care a ajuns unitatea medicală. Un medic le-a transmis celorlalți colegi din spital, pe un grup în care își împărtășesc unii altora problemele, un mesaj revoltător, publicat de Vremea Nouă.

„C. s. șoc septic cu disfuncție multiplă de organ, 66 ani, sepsis cu punct de plecare pulmonar, ajuns în ATI cu TGO 13MII LDH 10.MII, albe mari, lipaza mare, creatinina 4!! Tensiune 74/35mmhg!! Printr-o minune și nu doar (imipenem linezolid dublu suport, etc) a depășit perioada. Constanțele s-au îmbunătățit, dar s-a terminat… antibioticul! A trecut pe ampicilină cipro mnz.. Insuficient pentru sepsisul lui, pentru care trebuia 21 de zile de imipenem cu linezolid.. Aseară a murit! Dumnezeu să îl ierte, iar celor care știu că până pe data de 2 (2 mai, n.r.) nu se dau comenzi sau care nu semnează sau treaba lor să le dea același Dumnezeu înțelepciunea de a nu sta răstigniți pe niște scaune și îmi pare nespus de rău că pe acest grup nu este și directorul economic, să vadă ce cimitir are!!”, le-a scris colegilor pe grupul rezervat medicilor.

Același medic și-a continuat confesiunea făcută în fața colegilor cu alte exemple, la fel de grave și de ușor de verificat, dacă CJAS Vaslui ar mai reveni în control pe la Huși. „În ATI este și o doamnă extraordinară, al cărei fiu este medic în Germania, tot cu o radiografie groaznică, despre care medicul curant îi zicea “ doamna, din păcate, a venit în perioada fără antibiotice” și i-am pus Ampicilina și Cipro .. Are saturație 84% …. Dacă aș trece sub tăcere, ar însemna să fiu complice și nu vreau!! Sunt, prin natura meseriei mele, salvator, dar se pare ca sunt salvator cu mâinile goale. P.S.: în CPU a venit o persoană de 53 de ani, în comă, intoxicație polimedicamentoasă memotal b-uri, etc. S-au căutat prin tot spitalul.. Dr. Sandu are o lehuză cu vărsături incoercibile de 4 zile, ultimul Osetron de 4 mg s-a luat din cpu și nici Metoclopramid nu mai este!!! Si multe altele… Vasluiul nu ne primește cazurile, așa că trebuie să avem cu ce le rezolva aici!!”, a atras atenția medicul din Spitalul Huși.

În tot acest timp, Primăria, reprezentată de primarul Ioan Ciupilan, cea care are în subordine Spitalul Huși și răspunde de buna administrăre a unității medicale, se face că nu știe nimic.

Eveniment Quarterly Report

Cel puţin cinci morţi şi peste 100 de răniţi într-o explozie dintr-o fabrică din Taiwan: Mai multe persoane, prinse sub dărâmături
Cel puţin cinci morţi şi peste 100 de răniţi într-o explozie dintr-o fabrică din Taiwan: Mai multe persoane, prinse sub dărâmături
Cel puţin cinci persoane, între care pompieri şi muncitori, au murit şi peste 100 au fost rănite într-o explozie într-o fabrică din sudul Taiwanului, au anunţat autorităţile, sâmbătă,...
Trei persoane intoxicate cu insecticid într-un apartament din Cluj-Napoca au ajuns la spital
Trei persoane intoxicate cu insecticid într-un apartament din Cluj-Napoca au ajuns la spital
Trei persoane cu vârste între 60 şi 80 de ani care au anunţat că s-au intoxicat cu insecticid au fost evacuate sâmbătă dimineaţă, 23 septembrie, de pompieri dintr-un apartament din...
#spital, #Husi, #lipsa, #antibiotice, #pacienti, #morti, #cimitir, #apel, #medici , #spital