Cantinele unor spitale din București, închise din cauza mizeriei și a produselor expirate. ANPC: ”Moare şi boala în ele” FOTO

Marti, 05 Aprilie 2022, ora 19:28
2421 citiri
Cantinele unor spitale din București, închise din cauza mizeriei și a produselor expirate. ANPC: ”Moare şi boala în ele” FOTO
ANPC a dat amenzi de 32.000 de lei în urma neregulilor găsite la cantinele spitalelor FOTO ANPC

Cantinele a două spitale bucureştene au fost amendate și închise până la remedierea deficienţelor, a anunţat marţi, 5 aprilie, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC).

Potrivit ANPC, echipe ale Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor al Municipiului Bucureşti (CPCMB) au verificat, marţi, modul în care sunt respectate prevederile legale în trei dintre spitalele administrate de Primăria Capitalei. Verificările au avut loc la blocurile alimentare ale Spitalului de Boli Cronice ”Sf. Luca”, Spitalului Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială ”Prof. Dr. Dan Theodorescu” şi Spitalului de Pneumoftiziologie ”Sf. Ştefan”.

”Păi, moare şi boala în cantinele verificate de noi astăzi! Păi, moare bacteria şi orice virus în paturile desfundate şi învelite în păturica stră-stră bunicii! Dacă scapă din pat în viaţă, moare boala mancând din cantinele, ”cateringul” din service sau cum s-or numi sursele de mâncare cu destinaţia, culmea, bolnavi! (...)”, a declarat preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu.

Echipele de control au descoperit mai multe nereguli, printre care: lipsa autorizaţiei de funcţionare sanitar-veterinare pentru bucătăria Spitalului de Pneumoftiziologie ”Sf Ştefan”, existenţa în spaţiile de depozitare a unor produse alimentare cu data durabilităţii minimale depăşită, unul dintre blocurile alimentare - format din cameră de preparare, magazie, cameră frigorifică - prezenta pereţii cu tencuială căzută, tavanul cu infiltraţii şi pavimetul deteriorate, cu plăci de gresie lipsă, frigidere cu rugină, rafturi şi mobilier depreciate, cu un grad avansat de uzură.

De asemenea, comisarii ANPC au mai găsit oale, tigăi, veselă depreciate, cu uzură avansată, ustensile cu rugină, folosirea unui sistem de ventilaţie neigienizat cu prelingerea condensului pe masa de lucru a bucătăriei, coloanele de apă şi calorifere din zona bucătăriei prezentau vopsea exfoliată ceea ce determină formarea de rugină.

Alte probleme descoperite în urma controlului au fost lipsa verificării metrologice a cântarului din dotarea bucătăriei, utilizarea unor frigidere neigienizate cu prezenţa unor insecte moarte, folosirea unei hote din inox neigienizată cu acumulări de grăsime şi arsuri, utilizarea unor camere frigorifice (spaţii depozitare) neigienizate.

În urma acestor nereguli, comisarii ANPC au dat amenzi în valoare de 32.000 de lei şi au decis închiderea temporară, până la remedierea deficienţelor, pentru cantina Spitalului de Boli Cronice ”Sf. Luca” şi pentru cantina Spitalului de Pneumoftiziologie ”Sf. Ştefan”.

În cazul Spitalului Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială ”Prof. Dr. Dan Theodorescu”, care nu are bucătărie proprie şi foloseşte serviciile firmei de catering Deco Luk Style SRL, a fost extins controlul şi a fost oprită temporar prestarea serviciului până la remedierea deficienţelor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#spitale Bucuresti, #cantine spitale, #anpc, #mizerie, #produse expirate, #amenzi ANPC , #ANPC