Experiența tulburătoare a unei vedete care a ajuns cu fetița la spitalul de stat: "Doamna anestezist a luat-o de mână și i-a spus că o duce să-i dea cu praf de zână" VIDEO

Vineri, 13 Ianuarie 2023, ora 14:18
8459 citiri
Experiența tulburătoare a unei vedete care a ajuns cu fetița la spitalul de stat: "Doamna anestezist a luat-o de mână și i-a spus că o duce să-i dea cu praf de zână" VIDEO
Mihai Morar aduce un omagiu întregului personal din Spitalul "Marie Curie" FOTO YouTube/ Fain și simplu

Românii sunt îngroziți de scenariul în care ar ajunge să se interneze într-un spital de stat din România, de teama condițiilor proaste și de șpaga pe care s-au obișnuit să le-o dea medicilor. Pe de altă parte, multe mărturii ale pacienților din ultima perioadă arată că în unele spitale lucrurile s-au schimbat în bine.

Este și experiența trăită de vedeta de radio și televiziune Mihai Morar, care a ajuns în situația de a o interna pe fiica sa cea mică, Roua, diagnosticată cu pneumonie. Acesta a povestit într-un podcast episodul dificil pe care l-a trăit în luna decembrie.

De la amigdalită acută la pneumonie cu pleurezie

"O lăsasem acasă pe fiica mea cea mică, pe Roua, cu amigdalită acută, care era deja în a 4-a zi de tratament cu antibiotic, iar episoadele de febră apăreau în continuare o dată la câteva ore. Era aproape o săptămână de când era sub observație medicală, febra nu scădea, a început să tușească sec, să respire greu și am stabilit în acea zi să mergem cu ea din nou la un consult.

La cabinetul medicului pediatru, consultul la plămâni, precum și testul CRP indicau o infecție alarmantă. Asta la doar 4 zile după un alt consult amănunțit, la care plămânii nu arătau a fi deloc afectați, indicația medicului pediatru a fost pe loc internarea de urgență într-o clinică de pediatrie.

Doar că la radiografia pe care i-au făcut-o după internare, lucrurile nu arătau rău ci foarte rău.

Pe lângă starea generală alterată, palidă, încercănată, febră, tuse și insuficiență respiratorie, în poză, unul dintre plămânii Rouăi era înecat în lichid la propriu. Abia acum aveam diagnosticul exact: pneumonie cu pleurezie.

În aceeași seară în care abia se internase, medicii de la Spitalul de pediatrie îi fac trimiterea într-un spital care are secție de pneumologie pediatrică. Roua și mama ei se urcă în ambulanță, traversează tot orașul și ajung la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Marie Curie."

"Ne-au spus că dacă plămânul e necrozat, îi vor scoate o parte din el"

"Pneumonia era atât de agresivă, încât medicii au hotărât să opereze pe Roua pentru a-i drena lichidul de la plămâni. Ne-au spus că dacă plămânul e necrozat, îi vor scoate o parte din el. Cred că de la moartea bunicilor mei n-am primit un mesaj mai dureros decât ăsta."

"Doamna anestezist a luat-o de mână, după o noapte de perfuzii, și i-a spus că o duce să-i dea cu praf de zână. Doar asta știe și acum că i s-a întâmplat.

O să vă faceți Crăciunul și Revelionul aici, dar se va face bine. Era cea mai bună dintre veștile pe care Gabriela, soția mea, putea să le primească în avalanșa asta. Și într-adevăr, asta a fost ultima veste rea. Operația de drenare a lichidului de la plămâni reușise.

Plămânul Rouăi nu apucase să se necrozeze, chiar dacă era blocat de o crustă formată în jurul său. Medicii ne-au spus că am venit la timp, dar bacteria pe care o luase Roua, cine știe de unde, de la cine, de pe ce, fusese atât de agresivă încât în 4 zile de la un plămân perfect sănătos, ajunsese să îl facă să nu mai funcționeze. Zilele care au urmat operației n-au fost nici ele deloc ușoare."

"Operată, tratată și salvată într-un spital de stat, fără niciun telefon"

"Roua a fost operată, tratată și salvată într-un spital de stat, fără niciun telefon, fără nicio intervenție. Pacientul s-a numit Roua Morar, nu fiica lui Morar. Nimeni nu știa cine e atunci când ambulanța a adus-o la Marie Curie și m-am convins de asta, privind cum sunt tratați și ceilalți copii din spital. Știu că e la modă să dărâmi sistemul de sănătate și așa șubred, dar în sistemul de stat există o oază de umanitate, cum e locul ăsta în care a nimerit fiica mea. Mulți prieteni mă compătimeau pentru faptul că Roua nu l-a văzut anul ăsta pe Moș Crăciun. Dar la Marie Curie Moșul a fost de 2 ori.

Nu o dată, mămicile și copiii de acolo au avut și colindători.

Îmi povestea una dintre asistentele de acolo că și anul ăsta fiul ei se îmbracă în haine roșii și va fi Moș Crăciun pentru copiii care își fac sărbătorile în spital.

Și dacă nu mă credeți pe mine, o să vă spun ce mi-a spus Roua pe face time. Într-una dintre primele dăți după operație, când am vorbit la telefon, se plimba pe coridorul secției cu telefonul și-mi spunea uite, tati, aici e ca la hotel."

"Personal medical tânăr care spune răspicat că șpagă e un termen și un obicei din alte timpuri"

"În sistemul medical din România mai există speranță. Mai există speranță atâta vreme cât există oameni care fac o misiune din meseria lor. Atâta vreme cât există medici care îți pun adevărul crud în față, dar își pun toată știința și conștiința lor în a lupta cu duritate împotriva unui diagnostic.

Atâta vreme cât există asistenți de terapie intensivă care au curajul să le mângâie sau să le facă să zâmbească pe mamele prăbușite de durere peste paturile în care zac copiii lor, personal medical tânăr care spune răspicat că șpagă e un termen și un obicei din alte timpuri, nemaiîntâlnit azi, asistente care își îmbracă propriii copii în moși pentru a le dărui crăciunul copiilor din spital și medici șefi de secție care, în drum spre masa de crăciun cu familia lor, se opresc la spital, urcă în saloane să vadă ce le fac micuții pacienți. Asta am întâlnit eu într-un spital de stat din România și mă înclin încă o dată în fața tuturor medicilor pe care i-am întâlnit.

Nu o să le dau numele pentru că știu că nu au făcut-o bine pe Roua pentru a fi menționați și pentru că asta le e meseria", a spus Mihai Morar.

Unde este mediul privat? București, rușinea țării!
Unde este mediul privat? București, rușinea țării!
Daca va regasiti in povestea de mai jos, veti aprecia mai mult propria munca si a celor care muncesc mai mult decat altii. Pe scurt... Tatal meu a fost internat acum peste zece ani intr-o...
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
#spitale Romania, #vedeta, #Mihai Morar, #copil internat, #spital de stat, #Marie Curie, #experienta , #spitale