Vrei să pierzi în greutate repede și eficient? Avem pentru tine câteva sfaturi pentru obține rezultate în timp scurt, fără a afecta sănătatea.
Doar dacă suntem activi și antrenați vom reuși să avem un sistem imunitar eficient și vom putea să evităm bolile. Poate mai mult că oricând exercițiile fizice în casa sau în aer liber sunt importante pentru sănătatea noastră, nu doar pentru siluetă.
Ține cont de sfaturile de mai jos pentru a obține rezultate pozitive și pentru a-ți atinge obiectivele indiferent de unde te antrenezi.
1. Nu există formule magice
Este la ordinea zilei să auzi de o nouă dietă, tendință sau rutină care promite să te aducă în formă ca prin magie. Singura formulă magică este în mâinile tale și se numește perseverență. Dublată de disciplină, aceasta te va ajuta să îți atingi scopul. A face sport este un stil de viață, nu o cursă de viteză, și ai nevoie de rezistență și determinare pentru a obține rezultatele dorite.
2. Ai grijă mereu de nutriție și hidratare
Să mănânci bine și să te hidratezi sunt părți esențiale ale stilului de viață atunci când ești o persoană activă. Dacă faci sport, dar mănânci numai „prostii”, nu îți vei atinge scopul, la fel cum dieta fără antrenament nu te vor duce prea departe. Trebuie să îți asculți corpul: dacă îți este foame, mănâncă, dacă îți este sete, bea apă. Când vine vorba de hidratare, este bine de știut că băuturile rehidratante sunt bune doar atunci când faci activități fizice foarte intense. Nu înlocuiți niciodată apa simplă cu ele, ci doar completează-o.
3. Gustările
Este foarte important să adăugați la dietă de trei mese pe zi și câteva gustări. Consumă fructe (măr, piersică, banană, căpșuni) și semințe care conțin acizi grași (fistic, migdale, arahide). O altă opțiune bună o reprezintă batoanele sau băuturile proteice. Nu sări peste nicio gustare, perioadele lungi în care nu mănânci îți consumă masa musculară.
4. Fii exigentă fără să exagerezi
Intensitatea activității fizice trebuie să crească progresiv. Astfel eviți accidentările, durerile musculare, disconfortul și, implicit, pauzele prea lungi de la a face mișcare. Oboseala este normală, epuizarea extremă este, însă, un semnal de alarmă.
5. Nu trebuie să execuți repede, ci corect
Atunci când facem o serie de exerciții fizice, este normal să ne forțăm să facem cât mai multe repetări. Totuși trebuie să nu uităm că viteza nu este cea mai importantă, ci tehnica. Ea face cu adevărat mușchii să lucreze corect. Încearcă să faci mișcări lente și bine definite în loc să faci mișcări agresive, care pot genera leziuni.