Cele mai eficiente activități pentru a pierde în greutate

Vineri, 11 Martie 2022, ora 05:21
8900 citiri
Cele mai eficiente activități pentru a pierde în greutate
Sportul, esențial pentru pierderea în greutate FOTO Unsplash

Numeroase persoane au probleme în privința greutății, iar lupta cu kilogramele este printre cele mai dificile.

Obezitatea este o problemă care deja afectează un procent tot mai mare din populația globală anual și care vine la pachet cu o serie de probleme de sănătate și de complicații.

Există nenumărate diete și pastile ce promit să facă minuni, dar sportul joacă un rol cheie în pierderea în greutate. În plus, exercițiile fizice îmbunătățesc starea de spirit, antrenează mușchii și redus riscul unor boli cronice, potrivit healthline.com.

Top 8 exerciții pentru a pierde eficient în greutate

1. Mersul pe jos

O cale ușoară pentru începători, fără să fie necesare echipament sportiv sau o sală de sport, mersul pe jos este benefic și nu solicită foarte tare articulațiile. Estimările arată că o persoană care merge pe jos 30 de minute arde 167 de calorii. În plus, este un obicei simplu de integrat în rutina zilnică: o plimbare în pauza de prânz, parcurgerea unor distanțe mici fără mașină, sau plimbările cu cățeii.

2. Jogging

Alergatul este nivelul următor deoarece ritmul este alert, astfel că, în 30 de minute de jogging, se pierd circa 372 de calorii. În plus, studiile arată că grăsimea depusă în jurul taliei se diminuează semnificativ în cazul oamenilor ce aleargă frecvent.

3. Mersul cu bicicleta

Nu numai că îmbunătățește condiția fizică, dar dispar și kilogramele. În plus, dacă vremea nu este prielnică, bicicletele din sălile de sport sunt alternativa ideală. În 30 de minute de mers cu bicicleta se pierd circa 298 de calorii.

4. Antrenamente cu greutăți

Corpul arde calorii mai multe ore după încetarea unui antrenament cu greutăți, fiind și cea mai bună cale de a acumula masă musculară. 30 de minute de antrenamente cu greutăți ard circa 112 calorii.

5. Antrenament pe intervale

Se referă la rafale scurte de exerciții intense care alternează cu perioade de recuperare. Un astfel de antrenament durează între 10 și 30 de minute și se ard cu 25-30% mai multe calorii comparativ cu un antrenament normal. De exemplu, puteți pedala la intensitate maximă 30 de minute, urmând ca apoi să pedalați lent 1-2 minute. Modelul se repetă 10-30 de minute.

6. Înotul

În jumătate de oră de înot se ard circa 233 de calorii și este recomandat pentru o condiție fizică bună, dar și pentru persoanele care au dureri articulare.

7. Yoga

Deși principalul scop nu este slăbitul, se ard suficiente calorii (149 în 30 de minute), se eliberează stresul, este redusă circumferința taliei și promovează bunăstarea mentală.

8. Pilates

Un exercițiu ideal pentru începători, prin care puteți arde între 108 și 168 de calorii în 30 de minute, în funcție de intensitate. Reduce durerile de spate, îmbunătățește echilibrul și flexibilitatea.

Citește și:
Simona Halep a schimbat sportul! Imagini de senzație cu tenismena suspendată pentru dopaj VIDEO
Simona Halep a schimbat sportul! Imagini de senzație cu tenismena suspendată pentru dopaj VIDEO
Tenismena Simona Halep (31 de ani, 15 WTA), aflată în continuare în stare de suspendare după ce a fost testată pozitiv la US Open 2022, a avut o postare inedită pe rețelele sociale....
Încă un nume de legendă din sportul mondial se retrage din activitate
Încă un nume de legendă din sportul mondial se retrage din activitate
Atletul Mo Farah a anunţat, marţi, că sezonul 2023 va fi „probabil” ultimul din cariera lui. Britanicul în vârstă de 39 de ani va concura la Maratonul de la Londra şi nu intenţionează...
Comentarii