Un alt eveniment sportiv de anvergura a fost amanat din cauza coronavirusului

Miercuri, 08 Aprilie 2020, ora 18:51
2303 citiri
Un alt eveniment sportiv de anvergura a fost amanat din cauza coronavirusului
Foto: Hepta.ro

Campionatele mondiale de atletism programate initial in luna august a anului viitor, la Oregon (SUA), vor avea loc in iulie 2022, ca urmare a decalarii JO de la Tokyo din vara acestui an in perioada 23 iulie - 8 august 2021, a anuntat miercuri World Athletics, forul international suprem al acestui sport.

Potrivit Reuters, decizia World Athletics a fost luata dupa discutii intensive cu toate partile implicate, discutii care au avut loc in ultimele zile.

La finele lunii trecute, World Athletics anunta amanarea cu un an a Mondialelor programate pentru luna august 2021.

"In contextul pandemiei de coronavirus, World Athletics sustine reprogramarea JO 2020 de la Tokyo in perioada 23 iulie - 8 august 2021, desi acest lucru inseamna si amanarea cu un an a Mondialelor de atletism de la Oregon, prevazute initial pentru 6 - 15 august 2021. Trebuie sa fim flexibili si sa ajungem la un compromis, iar acum vom incepe discutii cu organizatorii Mondialelor de atletism pentru a pregati competitia pentru vara anului 2022", se arata intr-un comunicat al WA.

Presedintele Federatiei internationale de atletism, britanicul Sebastian Coe, afirma ca decizia de a amana Jocurile Olimpice de la Tokyo cu un an, in 2021, din cauza pandemiei de coronavirus, i-a scutit pe sportivi de o "tulburare mentala".

"Noi nu vroiam ca sportivii sa se gaseasca in situatia in care sa mearga la Jocuri impotriva recomandarilor guvernelor lor, poate chiar sa incalce legea", a declarat Coe pentru postul britanic de radio TalkSport.

"Si desigur, in sufletul lor, exista mereu aceasta preocupare, nu doar legata de propriul program de antrenament, ci si de riscul de a se infecta ei, familiile lor, copiii lor, bunicii sau parintii lor, iar noi am dorit sa-i scoatem din aceasta tulburare mentala cat mai repede posibil", a indicat fostul presedinte al comitetului organizator al JO de la Londra din 2012.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#Campionatele mondiale de atletism amanate, #Campionatele mondiale de atletism reprogramate , #atletism