Veste de senzatie pentru Romania: Pe langa EURO 2020, gazduim inca o competitie de top

Sambata, 12 Decembrie 2015, ora 16:00
6398 citiri
Veste de senzatie pentru Romania: Pe langa EURO 2020, gazduim inca o competitie de top
Foto: FRB

Dezvoltarea infrastructurii sportive din ultimii ani face ca Romania sa primeasca la foc automat dreptul de a organiza competitii de cel mai inalt nivel.

Romania va gazdui o grupa de la turneul final al Campionatului European de baschet masculin din 2017 - Eurobasket 2017, a decis FIBA Europe Board, in sedinta sa de sambata, desfasurata la Munchen.

Celelalte grupe vor fi gazduite de Finlanda, Israel si Turcia, iar faza eliminatorie va avea loc in Turcia.

Competitia este programata in perioada 31 august - 17 septembrie 2017, iar meciurile din Romania vor avea loc in Sala Polivalenta din Cluj-Napoca.

La sedinta de la Munchen a participat, in calitate de membru ales, si doamna Carmen Tocala, secretar de stat al MTS si presedinte de onoare al FR Baschet.

Candidatura Romaniei a fost sustinuta la Munchen de o delegatie compusa din Ghita Muresan, singurul baschetbalist roman care a evoluat in NBA, Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, fostul premier Victor Ponta, Horia Paun, presedintele FR Baschet, Adrian Voinescu, director International & Evenimente al federatiei, Mircea Cristescu, vicepresedintelele clubului U-Banca Transilvania Cluj-Napoca si membru al Biroului Federal al FRB, anunta site-ul forului national.

Dupa anuntul oficial, presedintele FR Baschet, Horia Paun, a declarat: ''Este un lucru extraordinar pentru baschetul romanesc si pentru Romania! Mai ales ca este pentru prima data in istorie cand intr-un oras din tara noastra, respectiv in municipiul Cluj-Napoca, se vor desfasura meciurile uneia dintre grupele din prima faza a EuroBasket. Desigur, decizia de azi a Board-ului FIBA Europe ne onoreaza foarte mult, dar ne si obliga, fiind o provocare deosebita...

Trebuie sa ne prezentam in toamna anului 2017 la cel mai inalt nivel, atat din punct de vedere organizatoric, cat si sportiv, si am convingerea ca vom putea demonstra ca Romania poate organiza competitii baschetbalistice majore. Avem deja un plus de experienta la nivel organizatoric dupa ce in vara aceasta am reusit cu brio la Timisoara si Oradea sa ne ridicam la standardele impuse de FIBA pentru EuroBasket Women 2015, primind aprecieri internationale in acest sens, iar acum ne dorim sa fim din nou la inaltime. Totodata, ne dorim sa folosim aceasta oportunitate cu semnificatie istorica pentru a promova nu numai baschetul romanesc, ci si Clujul si Romania in lume!''.

Spania, Lituania, Franta, Serbia, Grecia, Italia si Cehia, primele sapte clasate la Eurobasket 2015, au obtinut calificarea la editia de peste doi ani, precizeaza EFE.

Ucraina ar fi trebuit sa gazduiasca editia din 2017 a competitiei continentale, dar i-a fost retras acest drept din cauza crizei economice si a conflictului cu care se confrunta.

Romania a gazduit anul acesta doua grupe, la Timisoara si Oradea, la Eurobasket feminin, dar nationala Romaniei nu a reusit sa depaseasca aceasta faza.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Romania Campionat European Baschet , #baschet