Floyd Mayweather a anuntat ca se retrage din box, dupa lupta cu Conor McGregor

Duminica, 27 August 2017, ora 12:23
5899 citiri
Floyd Mayweather a anuntat ca se retrage din box, dupa lupta cu Conor McGregor
Foto: Twitter / Floyd Mayweather

"Am avut o cariera superba, dar vreau sa le spun tuturor tinerilor care ma provoaca, nu este nicio problema, m-am retras", a declarat Floyd Mayweather la finalul meciului pe care l-a castigat in fata luptatorului irlandez de arte martiale mixte Conor McGregor prin KO tehnic in repriza a 10-a, confirmand ca lupta de la Las Vegas a fost ultima.

"Dupa 21 de ani in ringurile de box, iata ca se aminteste de mine ca de un 'winner' (invingator) si de cineva care are o strategie pe care o aplica pentru a castiga", a precizat el intr-o conferinta de presa.

Presa internationala, ecouri dupa victoria lui Floyd Mayweather cu Conor McGregor

"Eu nu am fost acelasi Mayweather de acum 20 de ani sau chiar de acum doi ani, dar am avut o inteligenta a meciului", a adaugat campionul american.

Mayweather, care conduce o importanta societate de promovare a meciurilor de box si este patronul unui club de striptease din Las Vegas, a afirmat ca nu va parasi lumea boxului.

"Acum il voi cauta pe noul Mayweather, iar acest lucru poate lua ceva timp, dar sunt boxeri talentati precum Badou Jack sau Gervonta Davis", a mai spus el, referindu-se la boxeri al caror promotor este deja.

Fostul campion mondial Mayweather (40 ani), revenit in ring la doi ani de la retragere (ultimul meci l-a disputat in septembrie 2015), a obtinut a 50-a sa victorie la profesionisti (27 KO), fara sa cunoasca infrangerea. Mayweather a reusit sa depaseasca palmaresul lui Rocky Marciano, fostul campion mondial al greilor, care a avut 49 de victorii si nicio infrangere.

Floyd Mayweather l-a facut KO pe Conor McGregor... in dezamagirea secolului (Video)

Consiliul Mondial al Boxului (WBC) i-a oferit invingatorului, la finalul meciului, "The Money Belt" (Centura Banilor), o centura la realizarea careia au fost utilizate 1,5 kg de aur de 24 carate, 3.360 diamante, 600 de safire si 300 de smaralde, precum si piele de crocodil adusa din Italia.

Pentru acest meci, Mayweather, care a cucerit titlul mondial la cinci categorii diferite de greutate, a avut o bursa de 100 de milioane de dolari, in timp ce McGregor, cu un palmares de 21 de victorii in 24 de meciuri de arte martiale mixte (MMA), va primi 30 de milioane. Sumele ar putea creste pana la 400 milioane dolari in cazul americanului si la 125 milioane in cazul irlandezului, dupa impartirea banilor rezultati din retetele tv, in special, conform presei economice americane.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Floyd Mayweather retragere din box, #anunt oficial Floyd Mayweather retragere, #Floyd Mayweather reactie dupa meci Gregor , #box