Rezultat istoric pentru Romania la kickbox: "Aducem tezaurul de la rusi inapoi!"

Duminica, 02 Decembrie 2012, ora 13:22
3384 citiri
Rezultat istoric pentru Romania la kickbox: "Aducem tezaurul de la rusi inapoi!"

Romania a cucerit 7 medalii, dintre care una de aur si 6 de bronz, la Campionatul European WAKO de kickbox, organizat in premiera la Bucuresti, Amansio Paraschiv fiind singurul dintre tricolori care a reusit sa urce pe cea mai inalta treapta a podiumului.

Dupa ce in Turcia a devenit campion european pe reguli de K-1, ploiesteanul a obtinut prima pozitie si la full-contact, categoria 67 de kilograme, chiar de Ziua Nationala a Romaniei, fiind primul conational care reuseste o astfel de performanta in cadrul World Association of Kickboxing Organizations (WAKO).

In fata a aproape 500 de fani, Paraschiv l-a invins in finala de la Bucuresti, la puncte, pe rusul Oleg Zaytcev.

"E un rezultat pe care-l dedic tuturor romanilor. Si in finala de la Ankara am batut tot un rus. Ma bucur foarte mult pentru acest rezultat si promit ca voi munci pentru a obtine aurul si la Mondiale", a afirmat campionul european imediat dupa incheierea finalei, completat de antrenorul sau Eduard Limboseanu: "Am devenit experti in meciurile cu rusii. Aducem tezaurul inapoi!"

Peste numai o saptamana, sportivul in varsta de 20 de ani va urca din nou in ring, de data aceasta la profesionisti, pe 7 decembrie in Local Kombat Onesti, urmand sa lupte pentru titlul national Local Kombat la categoria 69 de kilograme cu Alin Span.

Medaliat cu bronz la categoria -91 kilograme de la Europene in proba de full contact, Danut Hurduc este anuntat si el pe fight-cardul galei de la Onesti, urmand sa-l infrunte pe Gabriel Flutur tot pentru titlul national la categoria -95 de kilograme.

Ceilalti cinci medaliati cu bronz de la Europenele organizate de Federatia Romana de Arte Martiale de Contact (FRAMC) sunt Andrei Costea (kick-light, -79 kg), Mihai Cirstea (kick-light, -94 kg), Nicolae Bogdan Zamfir (kick-light, -89 kg), Daniel Alexandru (kick-light, +94 kg) si Mihai Ioana (musical forms).

Rusia a dominat Campionatele Europene, terminand pe primul loc in clasamentul pe medalii, la toate cele cinci categorii (full contact, kick light, point fighting, point fighting veterans, musical forms), cu 18 de aur, 15 de argint si 9 de bronz, urmata de Italia (12-6-13) si Ungaria (9-8-7).

Romania a terminat pe locul 10 din totalul de 35 de tari care si-au trimis participantii la prima editie organizata vreodata la Bucuresti unde au fost prezenti 550 de sportivi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#romania kickbox, #campionat european kickbox, #tezaur rusi , #box