Torta olimpica a fost stinsa la Paris

Luni, 07 Aprilie 2008, ora 14:21
2151 citiri
Torta olimpica a fost stinsa la Paris

Dupa ce sambata seara a fost primita la Londra cu proteste, activistii pro-Tibetului agatand un banner pe podul Westminster cu inscriptia "O singura lume, un singur vis, eliberati Tibetul!", torta olimpica a ajuns luni in capitala Frantei, unde a avut loc un moment unic: flacara a fost stinsa.

Din cauza celor cateva mii de protestatari stransi in Piata Trocadero, torta olimpica a fost stinsa si urcata intr-un autobuz de fortele de ordine pentru a evita astfel un eventual incident neplacut.

Perimetrul a fost imediat incercuit de cei 3.000 de politisti si jandarmi prezenti, din cauza faptului ca manifestantii incercau prin orice metoda sa ajunga la autobuzul in care era torta.

Orarul a fost dat peste cap, torta trebuind sa ajunga la ora 13:30 pe Champs-Elysees, iar apoi purtata peste raul Sena.

Flacara olimpica a fost apoi reaprinsa si si-a continuat drumul. Un nou protest din partea manifestantilor este asteptat in zona primariei.

Fortele de ordine au arestat patru persoane care incercau sa incetineasca inaintarea tortei. Doi militanti din cadrul organizatiei Reporteri fara Frontiere au incercat de asemenea sa opreasca trecerea simbolului olimpic si au fost retinuti, impreuna cu vicepresedintele organizatiei, iar mai multi protestanti s-au intins pe sosea in fata autobuzului in care se afla torta.

Flacara a fost stinsa pentru a doua oara si reaprinsa din cauza unor noi incidente intre protestatarii pro-Tibet si fortele de ordine.

Acesta este un moment fara precedent in istorie.

Flacara olimpica, purtata prin Paris de 80 de sportivi care sunt insotiti de 260 de politisti, dintre care 60 pe motociclete, si 200 de jandarmi, a fost aprinsa in urma cu o saptamana in Olympia, Grecia, si inainte de destinatia sa finala, China, va fi purtata prin 20 de tari.

Elicea uriașă amplasată pe legendarul cabaret Moulin Rouge s-a prăbușit. Fațada a fost avariată, dar nu sunt victime VIDEO
Elicea uriașă amplasată pe legendarul cabaret Moulin Rouge s-a prăbușit. Fațada a fost avariată, dar nu sunt victime VIDEO
Elicea amplasată pe legendarul cabaret Moulin Rouge, situat în cartierul Pigalle din Paris, s-a desprins şi au căzut în noaptea de miercuri 24 spre joi 25 aprilie, între orele 2.00 şi 3.00,...
Momentul când turnul de televiziune din Harkov se rupe în două, în urma unui atac cu rachetă al rușilor VIDEO/FOTO
Momentul când turnul de televiziune din Harkov se rupe în două, în urma unui atac cu rachetă al rușilor VIDEO/FOTO
Turnul de televiziune de 240 de metri din oraşul ucrainean Harkov, nord-est, s-a rupt în două, iar partea sa superioară a căzut la pământ, arată imagini obţinute de Reuters, după ceea ce...
#torta, #olimpica, #Paris, #ajuns, #Franta, #turn, #eiffel , #box