Un fotbalist a trucat un meci din cauza datoriilor la jocurile de noroc

Vineri, 04 Aprilie 2008, ora 14:34
1344 citiri
Un fotbalist a trucat un meci din cauza datoriilor la jocurile de noroc

Un jucator care a evoluat si la un club din Premier League a trucat un meci pentru a-si putea achita datoriile de 50.000 de lire sterline facute in urma jocurilor de noroc, potrivit editiei online de astazi a cotidianului britanic The Independent, citat de NewsIn.

Fotbalistul avea o datorie de 50.000 de euro catre o persoana care se ocupa cu jocurile de noroc, iar acesta a acceptat sa renunte la suma pe care trebuia sa o incaseze daca respecitvul jucator ar fi fost eliminat intr-un meci, iar alti trei colegi ai sai ar fi primit un cartonas galben.

Potrivit sursei citate, jucatorul a fost de acord si a indeplinit cererea. Echipa sa a pierdut meciul, care a fost jucat undeva in ultimii doi ani. El a apelat si la ajutor pentru a nu mai paria si a afirmat ca s-a simtit "rusinat si plin de remuscari" dupa ce a trucat meciul.

Nu s-a aflat cum a profitat respectiva persoana care trebuia sa primeasca banii, dar presa engleza scrie ca el ar fi pariat ce jucatori ar fi primit avertismente, reusind sa obtina profit.

Cazul a fost prezentat in cadrul unui seminar privat care a avut ca subiect jocurile de noroc si s-a desfasurat in aceasta saptamana la o clinica din Hampshire, iar acolo au fost prezenti fosti jucatori care au trecut prin astfel de probleme. Seful centrului de tratament "Sporting Chance", Peter Kay, a refuzat sa furnizeze orice fel de informatii despre jucatorul care a trucat respectivul meci.

"Noi nu suntem responsabili pentru ceea ce un client sau fost client a spus, dar stiu de acest caz a existat. Nu conteaza daca este sau nu un jucator din Premieship, ci conteaza dependenta lui la astfel de jocuri, care pot duce pana la sinucidere", a afirmat reprezentantul.

Un studiu guvernamental realizat in 2007 a aratat ca 0,6% dintre englezi au probleme cu dependenta de pariuri, dar expertii sustin ca numarul este de zece ori mai mare, ceea ce inseamna ca fiecare club are cel putin doi jucatori cu astfel de probleme.

Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
Horoscop zilnic. Miercuri, 24 aprilie. Zodia care își va petrece seara în compania prietenilor
Horoscop zilnic. Miercuri, 24 aprilie. Zodia care își va petrece seara în compania prietenilor
Astrele au pregătit noi provocări pentru zodii, unele fiind mai norocoase, iar altele mai puțin. Toate previziunile despre dragoste, bani sau job, în horoscopul zilnic. Berbec: Relația cu...
#jucator, #trucat, #meci, #jocuri, #noroc, #cartonas, #galben, #rosu, #eliminat, #anglia , #box