Cum explica antrenorul lotului Romaniei la canotaj esecul dureros al barcii de 8 plus 1

Duminica, 16 Septembrie 2018, ora 16:51
5765 citiri
Cum explica antrenorul lotului Romaniei la canotaj esecul dureros al barcii de 8 plus 1
Foto: Facebook / Federatia Romana De Canotaj

Antrenorul Mircea Roman, cel care conduce lotul feminin al canotajului romanesc, a incercat sa explice durerosul esec al Romaniei din finala regina de la 8 plus 1, unde fetele noastre au terminat pe 5, chiar daca plecau din postura de campioane en-titre.

Roman, antrenor de foarte multi ani la lotul romanesc de canotaj, cel care anul trecut a adus primul titlu mondial dupa o pauza de 21 de ani, a vorbit dupa cursa de la Plovdiv, desfasurata pe pista de pe raul Marita:

"Undeva, cursa s-a pierdut intre 400 si 600 de metri. Acolo s-a pierdut mult. Degeaba au mai ridicat apoi, in final, pentru ca nu s-a mai putut reface diferenta. Dar sunt fete tinere, sper ca pe viitor sa-si faca mai bine treaba! Au luptat, nu am ce sa le reprosez, dar a fost o cursa in care au cedat, iar acest lucru nu se poate intampla intr-o finala daca vrei sa ai rezultate mari! Se vede insa lipsa de experienta in barca", puncta Roman intr-un interviu pentru Gazeta Sporturilor.

Intrebat care este mesajul pe care le-a transmis fetelor dupa cursa, el a spus: "Ce sa le spun? Fruntea sus! Si la munca in continuare! Se vede clar stabilitatea barcilor, le-am explicat ca trebuie sa ramana in continuare, sa traga din greu. Asa vor reusi! Uite, la categorie usoara, unde am castigat titlul mondial, anul trecut au invins la doua zecimi diferenta, iar acum la o secunda si jumatate. Trebuie stabilitate in pregatire!", incheia reputatul antrenor roman.

Romania termina Campionatele Mondale de canotaj cu doua medalii. Mare dezamagire in regina probelor, la 8 plus 1 feminin

Romania pleaca cu doua medalii de la Plovdiv, un aur si argint culese sambata in Bulgaria.

D.A.

#reactie antrenor Romania canotaj esec 8, #ce spune Roman dupa esec finala , #canotaj