Performanta remarcabila pentru sportul romanesc: Aur si argint la Campionatul Mondial de Canotaj pentru Tineret

Duminica, 23 Iulie 2017, ora 20:52
2990 citiri
Performanta remarcabila pentru sportul romanesc: Aur si argint la Campionatul Mondial de Canotaj pentru Tineret
Foto: FR Canotaj

Canotajul romanesc da semne de revenire dupa ce delegatia noastra a obtinut doua medalii de aur si doua de argint la Campionatul Mondial de Canotaj pentru Tineret disputat in Plovdiv, Bulgaria.

Echipajele noastre au urcat, duminica, de doua ori pe cea mai inalta treapta a podiumului, in probele de dublu rame masculin (Tiganescu Mihaita-Vasile si Pascari Cosmin) si dublu vasle categoria usoara feminin (Lehaci Ionela-Livia si Beleaga Gianina-Elena).

Medalii de argint au castigat echipajele de opt masculin (Ivascu Cristian, Adam Constantin, Macovei Alexandru-Cosmin, Radu Constantin, Bejan Sergiu-Vasile, Dedu Gheorghe-Robert, Tudosa Ciprian, Munteanu Adrian) si patru rame feminin (Popescu Cristina-Georgiana, Pop Alina Ligia, Parfenie Beatrice-Madalina si Parascanu Roxana).

"Rezultatele obtinute de Romania la Campionatul Mondial de Canotaj pentru Tineret de la Plovdiv confirma increderea noastra ca avem un viitor frumos. Ma bucur ca avem continuitate in marea performanta la nivel european si mondial. Imi doresc sa continuam acest drum, sa ne pastram motivatia si tinerii de azi sa fie pe cele mai inalte trepte ale podiumului si la seniori", a declarat Presedintele Federatiei Romane de Canotaj, Elisabeta Lipa, potrivit unui comunicat al forului roman.

La precedenta editie a Campionatului Mondial de Canotaj pentru Tineret, Romania a obtinut o medalie de argint si una de bronz.

M.D.

#canotaj medalii Romania, #Romania medalii canotaj , #canotaj