Suspiciuni de dopaj la Academia Clinceni: Paul Parvulescu a fost suspendat provizoriu

Marti, 09 Iunie 2020, ora 17:45
5933 citiri
Suspiciuni de dopaj la Academia Clinceni: Paul Parvulescu a fost suspendat provizoriu
Foto: Facebook/ Paul Parvulescu

Fundasul Paul Parvulescu de la Academica Clinceni a fost suspendat provizoriu de Agentia Nationala Antidoping (ANAD), incepand cu 3 iunie, dupa ce a declarat intr-o emisiune difuzata pe Internet ca a urmat o terapie cu injectii intravenoase la o echipa din Romania.

"Eu la FCSB n-am facut ozonoterapie. Am facut in alta parte, dar nu la Steaua, am facut la o alta echipa din tara. Cand faceam ozonoterapie, a doua zi ma simteam rau. Apoi, in urmatoarea zi eram ok. Nu pot sa spun unde am facut, la ce echipa, pentru ca as pune doctorul de acolo intr-o situatie delicata. Eu n-am facut insuflatii rectale, ci injectii in vena. Nu era ceva wow, iar din punctul de vedere al sanatatii e OK. Dar e doping, da", a spus jucatorul, la GSP Live, in urma cu aproape o luna.

Potrivit gsp.ro, ANAD s-a autosesizat dupa aceste afirmatii si l-a suspendat provizoriu pe jucator, pentru ca manipularea sangelui este considerata dopaj. Jucatorul nu are voie nici sa se natreneze cu echipa lui.

Presedintele ANAD, Cristian Balaj, a precizat ca Parvulescu a fost suspendat provizoriu pana cand va fi cercetat cu privire la suspiciunile de incalcare a reglementarilor antidoping.

"Un jucator care in presa a declarat ca a folosit o metoda interzisa si anume injectiile intravenoase care intra sub incidenta M2 si asa cum v-am spus in repetate randuri, de fiecare data cand avem informatii, suspiciuni, declaratii cum ca o persoana a incalcat reglementarile antidoping, noi o trimitem la Departamentul Investigatii. Imi este greu sa spun in acest moment daca el va fi gasit sau nu vinovat, exista prezumtia de nevinovatie, doar ca asa cum am vazut si in presa anumite intrebari care apar, de ce el trebuie aceasta perioada de gestionare a cazului pana se demonstreaza daca este sau nu vinovat. De ce el trebuie sa fie suspendat provizoriu? Raspunsul este simplu: ne obliga codul. Codul spune ca atunci cand un sportiv este notificat pentru ca are anumite suspiciuni de incalcare a reglementarilor antidoping sub procedura capitolului M2 si vorbim despre injectii intravenoase, automat apare si suspendarea provizorie", a declarat Cristian Balaj, pentru Telekom Sport.

Jucatorul de 31 de ani risca o suspendare de la doi la patru ani daca va fi gasit vinovat.

Paul Parvulescu a mai evoluat in cariera la echipele Gaz Metan Medias, Steaua, FC Viitorul, FC Voluntari, ASA Targu Mures, St. Polten, Wisla Plock si Poli Iasi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Perla lui Hagi la primul gol în SUA. Americanii au plătit 3 milioane de dolari și l-au trimis în liga a treia!
Perla lui Hagi la primul gol în SUA. Americanii au plătit 3 milioane de dolari și l-au trimis în liga a treia!
Enes Sali a fost transferat de Farul în SUA pentru 3 milioane de dolari. Puștiul talentat de Farul a avut însă un debut ezitant dar iată că acum a reușit să și înscrie. FC Dallas l-a...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#sport, #Paul Parvulescu, #fotbal , #dopaj