Andreea Raducan, despre plusurile si minusurile gimnasticii romanesti - Interviu

Joi, 14 Aprilie 2011, ora 13:20
4136 citiri
Andreea Raducan, despre plusurile si minusurile gimnasticii romanesti - Interviu
foto: andreearaducan.ro

Andreea Raducan a vorbit, pentru site-ul Ziare.com, despre performanta nationalei Romaniei la Campionatele Europeane de gimnastica, regretele cu care ramanem dupa turneul din Germania si obiectivele pentru Campionatele Mondiale din toamna.

Fosta mare gimnasta a Romaniei considera ca rezultatele obtinute la Berlin de nationala pregatita de Octavian Bellu si Mariana Bitang sunt foarte bune.

"Daca ne gandim la obiectivul propus de Federatia Romana de Gimnastica, rezultatul este unul foarte bun. Am fost pe podium si in concursul fetelor dar si la baieti", ne-a declarat Andreea.

Totusi, ramane un regret dupa acest European, si anume evolutia Anei Porgras: "N-a reusit un concurs foarte bun, dar poate va prinde varful de forma la Mondiale", a mai spus sportiva care a cucerit in cariera sa 5 medalii de aur la Campionatele Mondiale.

Obiectivul pentru Campionatele Mondiale ar trebui sa fie o clasare pe primele trei locuri la echipe, sustine Andreea: "Ne dorim un loc pe podium la echipe si cat mai multe medalii in finalele pe aparate".

Dar iata mai jos interviul complet pe care Andreea Raducan l-a acordat site-ului Ziare.com:

Trebuie sa fim multumiti cu cele 6 medalii obtinute la Campionatele Europene?

Daca ne gandim la obiectivul propus de Federatia Romana de Gimnastica, rezultatul este unul foarte bun. Am fost pe podium si in concursul fetelor dar si la baieti. Este o performanta frumoasa care ne da sperante in pregatirea pentru Campionatele Mondiale din toamna.

Ramanem cu ceva regrete dupa aceast Campionat European?

Lucrul cel mai importat era sa-i vedem pe gimnastii nostri in competitie. Un regret ar fi acela ca Ana Porgras nu a reusit un concurs foarte bun, ar fi fost o foarte buna etapa de verificare. Poate ca va prinde varful de forma la Mondiale.

Cat la suta din meritele acestor medalii crezi ca li se datoreaza lui Octavian Bellu si Mariana Bitang?

Toata aceasta perioada a fost una de acomodare, atat pentru fete cu noul colectiv tehnic cat si pentru Octavian Bellu si Mariana Bitang cu aceasta generatie. Rezultatele ne arata ca au facut o echipa foarte buna cu sanse de a obtine in continuare performante pentru gimnastica din Romania.

Vezi vreo asemanare intre Andreea Raducan si Sandra Izbasa?

Pasiunea pentru gimnastica.

Ce-ar trebui sa ne propunem la Campionatele Mondiale?

Este foarte important ca fetele sa fie sanatoase si sa se poata pregati asa cum trebuie pentru aceasta competitie. Ne dorim un loc pe podium la echipe si cat mai multe medalii in finalele pe aparate.

Andreea Raducan s-a retras din activitate in 2002, cu 12 medalii (6 de aur, 3 de argint si 3 de bronz) stranse la doua Campionate Mondiale, unul European si o Olimpiada.

Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, a declarat vineri, 29 martie, despre viziunea sa cu privire la Bucureşti, că trebuie să ajungi să te simţi...
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a declarat vineri, într-o întâlnire cu organizaţia PSD Sector 6, că vrea să îi mulţumească personal Gabrielei...
#Andreea Raducan interviu, #Andreea Raducan Europene gimnastica, #medalii Romania Europene gimnastica , #gimnastica
Comentarii
Poza Nastratin
Nastratin
rank 1