Bela Karoly, in stare de soc dupa ce Romania a ratat calificarea la Olimpiada

Marti, 19 Aprilie 2016, ora 13:00
7693 citiri
Bela Karoly, in stare de soc dupa ce Romania a ratat calificarea la Olimpiada

Legendarul antrenor Bela Karoly s-a declarat socat in momentul in care a aflat ca echipa feminina de gimnastica a Romaniei a ratat caificarea la Jocurile Olimpice de la Rio.

Stabilit de ani buni in SUA, Karoly, fost antrenor al echipei Romaniei in anii '70-80, a crezut ca este o gluma in momentul in care i s-a spus ca tara noastra a ratat calificarea.

"Nu, nu pot sa cred asa ceva!!! Cum adica, nu s-a calificat Romania la Olimpiada?! Nu, nu se poate! E un dezastru! Aoleuuu! Aoleuuu! N-am stiut. Ce veste mi-ati dat! Stiam ca e concursul de calificari, dar nu m-am mai uitat pe internet, nici nu-mi puteam inchipui ca se poate asa ceva. Sa vezi ce socata o sa fie si Marta (sotia sa - n.red.)! ", a spus Karoly pentru editia tiparita a cotidianului Gazeta Sporturilor.

Dupa ce si-a revenit, Karoly a oferit o solutie din SUA pentru revitalizarea gimnasticii din tara noastra.

"Noi pregatim de cativa ani un grup de 25-30 de antrenori tineri, de lot, care ar putea oricand sa ne inlocuiasca. Eu sunt directorul lotului, Marta coordoneaza toate antrenamentele, dar cei tineri, care antreneaza si la cluburi, sunt mereu langa noi, stiu tot. Vin aici, in cantonamente, cel putin o data pe luna, deci atunci cand noi ne vom retrage, gimnastica feminina din Statele Unite nu va avea nicio problema. Continuitatea este asigurata. Este un model pe care poate ca si Romania trebuia sa-l incerce", a completat Karoly.

Esec istoric! Echipa feminina de gimnastica a Romaniei a ratat calificarea la Jocurile Olimpice

Echipa feminina de gimnastica a Romaniei a ratat calificarea la Jocurile Olimpice din aceasta vara.

Fetele pregatite de antrenorii Lucian Sandu, Adela Popa si Maria Fumea n-au reusit sa se claseze pe una dintre primele patru pozitii ale test-event-ului de la Rio si vor urmari competitia pe echipe din fata televizoarelor.

Pentru echipa feminina de gimnastica este prima ratare a calificarii la Jocurile Olimpice din ultimele patru decenii. Esecul vine dupa ce si echipa noastra masculina a ratat calificarea la test-event-ul de la Rio.

Gimnastica artistica a adus Romaniei nu mai putin de 71 de medalii olimpice de-a lungul anilor, 25 dintre acestea fiind de aur. Este primul esec de acest gen din 1968 si pana in prezent. Mai mult, de la editia din 1976 a Jocurilor Olimpice si pana acum fete noastre s-au intors de fiecare data de la Olimpiada cu medalii.

Romania va fi reprezentata la Rio de trei gimnasti, Marian Dragulescu, acesta obtinand calificarea in urma argintului de la sarituri de la Mondiale, si de un sportiv si o sportiva ce urmeaza a fi nominalizati de forul roman.

C.S.

Citeste si:
Dan Barna își anunță susținerea pentru Cătălin Drulă la şefia USR: ”Am încredere în capacitatea lui de a duce organizaţia mai departe”
Dan Barna își anunță susținerea pentru Cătălin Drulă la şefia USR: ”Am încredere în capacitatea lui de a duce organizaţia mai departe”
Dan Barna, fost președinte al USR, a declarat, după ce Cătălin Drulă şi-a anunţat candidatura la şefia USR, că ”lupta pentru destinul României va fi una grea”. Barna apreciază că...
Scandal în PNȚCD. Aurelian Pavelescu, acuzat că a produs multe ”găuri negre” legate de vânzarea unui sediu
Scandal în PNȚCD. Aurelian Pavelescu, acuzat că a produs multe ”găuri negre” legate de vânzarea unui sediu
Comitetul Naţional de Conducere al PNŢCD îl acuză, sâmbătă, pe Aurelian Pavelescu de ”management defectuos” şi de multe ”găuri negre” legate de vânzarea unui sediu. Imobilul ar fi...