Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Calea prin care Romania poate avea doua gimnaste la Rio. Declaratia Nadiei Comaneci

Duminica, 24 Aprilie 2016, ora 15:19
16537 citiri
Calea prin care Romania poate avea doua gimnaste la Rio. Declaratia Nadiei Comaneci
Foto: Facebook / Catalina Ponor

Romania a ratat complet calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio 2016 cu echipa feminina de gimnastica, insa poate trimite in Brazilia, conform regulamentului, o singura gimnasta care sa concureze in concursul de individual compus.

Totusi, Nadia Comaneci a avut o declaratie recenta, in care a explicat cum ar putea Romania sa trimita doua sportive, cel mai sigur si pe Larisa Iordache, dar si pe Catalina Ponor, la Rio.

Prezenta la o reuniune oficiala in care s-a celebrat acea nota de 10 de la Jocurile Olimpice de la Montreal 1976, la 40 de ani de la acea reusita, Nadia a explicat cum pot ajunge cele doua sportive la Rio, printr-o anumita derogare pe care Romania o poate primi de la Federatia Internationala de profil:

"Regulamentele spun ca fiecare gimnast, care la mondialele care dau calificarile la Olimpiada, obtine aur, argint sau bronz la aparate, este calificat direct. Nu s-a inclus individual compus in regula fiindca nimeni nu si-a inchipuit ca sportivii la individual compus nu vor avea echipa cu care sa participe la Olimpiada. Va fi un memoriu pe care Federatia Romana de Gimnastica (FRG) il va inainta la Federatia Internationala pentru a incerca sa << indoim >> aceasta lege, de asa natura incat Larisa, cu bronzul de la individual compus sa fie acceptata automat la Olimpiada.

Nu avem nimic de pierdut, pentru ca Larisa oricum si-a castigat pe drept aceasta medalie la Glasgow si poate nu vom mai fi noi in situatia de a decide cine merge la Rio, Larisa sau Ponor", declara Nadia, conform cotidianului Gazeta Sporturilor.

Daca acest memoriu nu va fi acceptat, Romania trebuie sa aleaga intre cele doua sportive, cele mai mari sanse avndu-le Larisa, avand in vedere ca ea poate face toate cele 4 aparate la un nivel mult mai competitiv decat Ponor, care abia si-a revenit dupa o lunga accidentare.

Romania a participat cu echipa la toate Olimpiadele din 1968 incoace, cucerind si medalii la toate editiile incepand din 1976.

D.A.

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#Romania 2 sportive la Rio gimnastica, #Ponor Iordache la Rio sanse, #declaratie Nadia Comaneci participare Rio , #gimnastica