Federatia Americana de Gimnastica a intrat in faliment dupa scandalul abuzurilor sexuale de la lot

Joi, 06 Decembrie 2018, ora 16:49
5215 citiri
Federatia Americana de Gimnastica a intrat in faliment dupa scandalul abuzurilor sexuale de la lot
Foto: usagym.org

Federatia americana de gimnastica s-a declarat in faliment, miercuri, pe fondul proceselor pe rol pe care le are si a cererilor de despagubire din partea a sute de victime ale abuzurilor sexuale din partea fostului medic al lotului national, Larry Nassar.

Plasandu-se sub protectia capitolului 11 din legea americana a falimentului, USA Gymnastics, care, de la inceputul scandalului Nassar, in 2016, si-a pierdut majoritatea sponsorilor, spera sa-si poata despagubi victimele, informeaza AFP.

"Noi le datoram victimelor o solutie corespunzatoare si totala la solicitarile lor dupa actele oribile ale trecutului si sa le ajutam sa-si revina", a explicat Kathryn Carson, membra in consiliul de administratie al USA Gymnastics.

"Sportul nostru este mai sigur si mai puternic gratie curajului acestor fete, iar aceasta masura este prima etapa in procesul de reconstructie a increderii lor in noi", a adaugat Carson.

Federatia americana de gimnastica este zguduita din temelii de mai multe luni din cauza scandalului generat de cazul Nassar, antrenand demisia presedintelui acestui for, Steve Penny, precum si a succesorilor sai Kerry Perry si Mary Bono, ultima numita pe 12 octombrie in functia de directoare interimara.

Aly Raisman, tripla campioana olimpica, a criticat in repetate randuri alegerea noii conducatoare interimare a Federatiei de gimnastica, in persoana avocatei Mary Bono, considerand-o neinspirata.

Raisman, una dintre gimnastele abuzate sexual de medicul Larry Nassar, a postat pe Twitter un mesaj in care sustinea ca Mary Bono, fost parlamentar, a lucrat pentru o firma de avocatura care a fost angajata de USA Gymnastics cand s-a declansat scandalul din cazul Nassar.

Recent, doua foste componente ale echipei de gimnastica artistica a Statelor Unite au intentat un proces civil impotriva Federatiei americane (USA Gymnastics) si a Comitetului olimpic american (USOC), pentru ca nu au prevenit abuzurile sexuale ale medicului Larry Nassar impotriva tinerelor sportive.

Tasha Schwikert (33 ani), medaliata cu bronz la JO 2000 de la Sydney, si sora ei Jordan (32 ani) s-au declarat si ele victime ale lui Nassar.

Forurile sportive americane sunt acuzate ca, in mod intentionat, au refuzat sa notifice, sa avertizeze si sa puna in aplicare masuri adecvate pentru protejarea tinerelor sportive aflate sub supravegherea lor.

Cazul Nassar, cel mai grav din istoria sportului american, s-a soldat de la inceputul anului cu condamnarea la inchisoare pe viata a fostului medic al echipei de gimnastica feminina a SUA, pentru ca a agresat timp de doua decenii cel putin 265 de victime, intre care aproape 160 de gimnaste, sub acoperirea tratamentelor medicale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#faliment gimnastica SUA, #scandal sexual gimnastica SUA , #gimnastica