Lacrimile Larisei

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Sambata, 24 Octombrie 2015, ora 10:25
8659 citiri
Lacrimile Larisei

Cea mai buna gimnasta a Romaniei, Larisa Iordache, a izbucnit in plans dupa evolutia modesta a Romaniei din prima zi a Mondialelor de gimnastica de la Glasgow. O reactie pe cat de sincera, pe atat de sfasietoare. O reactie care ar trebui sa ii faca pe cei care au putere de decizie, incepand cu antrenorii si pana la sefii de Federatiei si de Comitet Olimpic, sa intre in pamant de rusine.

Dupa ce a cazut la paralele si nu a reusit sa fie liderul care sa traga dupa ea o echipa dezarticulata a Romaniei, Larisa a cedat la final, atunci cand a fost chemata la interviu. Sportiva in varsta de 19 ani si-a asumat esecul din calificari, insa dupa aceea nu a mai putut spune nimic, plangand in hohote.

Lacrimile Larisei sunt cu atat mai dureroase pentru toti iubitorii sportului romanesc cu cat nu ea poarta responsabilitatea acestui esec, desi si-a asumat-o, dovedind un extraordinar caracter, format probabil in anii interminabili de antrenamente foarte dure. Nici colegele ei de echipa nu-s vinovate.

Responsabili sunt cei ale caror declaratii, oricat le-am cautat, nu le-am gasit la o zi dupa concurs. Sunt acei oameni, antrenori si oficiali, care plonjeaza la propriu intre microfoane atunci cand micutele noastre gimnaste reusesc, doar ele stiu cum, sa obtina medalii sau chiar titluri la intrecerile majore, acordandu-si de unii singuri merite inchipuite.

Romania a inscris la Mondialele de la Glasgow o echipa feminina formata din numai cinci sportive, din sase posibile. Anamaria Ocolisan s-a accidentat cu o zi inaintea calificarilor, iar rezerva Andreea Munteanu sufera si ea de o afectiune medicala care o impiedica sa concureze. Sa adaugam si absenta Catalinei Ponor, si ea accidentata.

Atat a reusit sa "scoata" gimnastica romaneasca pentru un Campionat Mondial in care este pusa in joc si calificarea la Jocurile Olimpice, cinci sportive valide si alte trei, intre care se afla o veterana in varsta de 28 de ani, accidentate. E adevarat ca avem o arie de selectie extrem de limitata, insa doar de asta au fost in stare cei de la Federatie?

M-as fi asteptat ca dupa esecul de vineri, presedintele Federatiei Romane de Gimnastica, Adrian Stoica, acelasi care la plecarea spre Glasgow nu-si facea nicio problema in privinta calificarii fetelor, fiind mai interesat de baieti, sa iasa primul in fata si sa isi asume esecul. Eventual sa si ridice mana si sa spuna ca pleaca pentru ca echipa noastra a ajuns sa isi puna sperantele in "bunicuta" Ponor, cu tot respectul pentru performantele ei si pentru dorinta fantastica de a reveni la nivel inalt.

M-as fi asteptat ca macar unul dintre antrenorii Lucian Sandu, Cristian Moldovan si Lacramioara Moldovan sa iasa ei in fata, in absenta omului care i-a pus in fruntea lotului national, si sa-si asume esecul, sa recunoasca faptul ca n-au reusit sa completeze echipa sau ca n-au schimbat exercitiile pe care fetele au aratat de ceva timp ca nu le stapanesc foarte bine.

Moment sfasietor la Mondialele de gimnastica: Larisa Iordache a izbucnit in plans (Video)

Nu. A iesit in fata Larisa Iordache, detinatoare a cinci titluri europene, sapte mondiale si a unui bronz la Olimpiada. Una dintre cele mai bune gimnaste din lume. A iesit Larisa si a plans, asumandu-si un esec care nu este al ei si aratandu-le celor in teorie mai responsabili ce inseamna responsabilitatea unui lider. Un lider adevarat.

Lacrimile de vineri ale Larisei sunt si o palma dura pentru iubitii nostri fotbalisti, multi dintre ei revoltati ca publicul nu le ridica statui pentru o calificare in genunchi la un European mai extins ca niciodata. Daca Vlad Chiriches, Gabi Torje & Co. ne dojenesc superiori pentru ca nu apreciem o calificare dupa decenii de esecuri, urcandu-se apoi in bolizii de zeci de mii de euro, Larisa Iordache plange si isi asuma un esec dupa decenii de succese fantastice, in care palmaresul Romaniei s-a imbogatit cu kilograme de medalii de aur.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Larisa Iordache plans, #Larisa Iordache plange gimnastica, #Romania Mondiale gimnastica Glasgow, #Romania gimnastica rezultate , #gimnastica