Noi dezvaluiri din culisele gimnasticii romanesti: Cum le-ar fi jignit Mariana Bitang pe sportive

Miercuri, 01 Iunie 2016, ora 12:46
7094 citiri
Noi dezvaluiri din culisele gimnasticii romanesti: Cum le-ar fi jignit Mariana Bitang pe sportive
Foto: Hepta.ro

Cu numai cateva zile ramase pana lansarea unei carti care promite sa faca dezvaluiri fara precedent din culisele gimnasticii romanesti, scrisa de multipla campioana europeana, mondiala si olimpica Maria Olaru, noi pasaje ies la iveala.

De aceasta data, fosta gimnasta povesteste cum ea si colegele ei erau jignite de antrenoarea Mariana Bitang.

Potrivit Mariei Olaru, Bitang folosea deseori cuvinte dure la adresa sportivelor.

"Avea doamna Mariana un umor cu totul special, o gingasie absolut originala si o pretuire nemaiintalnita, cred, pentru noi - lalelele sale dragi. Pentru incurajare si cuvenita educatie, ne alinta cu adjective duios-materne, precum frumoaselor, desteptele mele dragi, printeselor. Doar ca nu stiu ce alchimie a salii le metamorfoza. Ajungeau sa sune in urechile mele cu totul altfel: imbecile, cretine, taranci, cutre, hahalere (cuvantul acesta acolo l-am auzit prima oara; nici nu stiam ce inseamna, a trebuit sa ma duc la DEX, ca sa n-o mai deranjez, sa-i cer explicatii ale intelesului).

La singular, obisnuitele complimente apreciative precum desteapta, talentata, gratioasa ajungeau, dupa acelasi mecanism fantastic al salii, descins parca din Twin Peaks, sa-mi sune ca dobitoaca, tampita, idioata, indolenta, proasta.

Repertoriul reflectat si amplificat de peretii salii mai continea formula magica: vaci medaliate, cu variantele mai scurte vita sau (ca sa nu se simta vreuna dintre noi discriminata!) vite. Le repet, ca sa nu zboare cumva din memoria cititorului, caci din a mea nu exista nicio sansa. Din pacate...

Citeste reactia lui Octavian Bellu dupa ce a aflat ca Maria Olaru a povestit cum a fost lovita de acesta

Si acum imi rasuna in urechi refrenul dumneaei preferat, rostit cu o voce superior-scarbita, de parca-i era o nesfarsita greata de tot si de toate: Ce sa faci, Bellu, cu tarancile astea? Nu vezi ca au calcaiele crapate, de le canta greierii in ele? Nici nu stiam ca greierii canta in calcaie. Dar ne intrebam si noi, cand ramaneam singure sau ne nimeream mai multe afara, la racoare: oare din ce familie grozava, poate chiar aristocratica (mai stii?) se tragea doamna? Ca prea ne facea praf pe chestia asta, a locului si a neamului din care proveneam. Pana la urma, daca am avut rabdare si am fost cuminte, o banala intamplare m-a facut sa primesc raspunsul si la aceasta intrebare.

Oprim la Buda. Cand sa ne continuam drumul, un satean se proptise in fata masinii si citea, cu atentie, numele meu, inscriptionat pe aripa de sponsor. Si-a scos palaria, s-a inclinat si mi-a spus asa: Si ati venit aici, la doamna?. Nu pricepeam care doamna. Iar el mi-a explicat, plin de mandrie, ca acolo in sat se nascuse si copilarise doamna Mariana Bitang, care se numea ca domnisoara Stanescu", se arata in cartea Mariei Olaru, potrivit gsp.ro.

Maria Olaru este campioana olimpica, mondiala si europeana la gimnastica.La individual compus, a castigat aurul la Mondialele din 1999 si argintul la Olimpiada din 2000.

Cartea Mariei Olaru, "Pretul aurului. Sinceritate incomoda", va fi lansata oficial sambata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Maria Olaru carte gimnastica, #Bellu Bitang gimnastica dezvaluiri , #gimnastica
Comentarii