Reactia lui Octavian Bellu dupa ce o mare gimnasta a povestit cum a lovit-o: Nu-mi amintesc

Miercuri, 01 Iunie 2016, ora 09:37
10582 citiri
Reactia lui Octavian Bellu dupa ce o mare gimnasta a povestit cum a lovit-o: Nu-mi amintesc
Foto: Hepta.ro

Octavian Bellu, unul dintre cei mai mari antrenori din istoria gimnasticii, a reactionat dupa ce o mare sportiva a povestit cum a fost lovita de tehnician.

Maria Olaru va lansa sambata o carte in care face o serie de dezvaluiri cutremuratoare despre culisele gimnasticii romanesti, iar cateva fragmente au devenit deja publice.

Intr-unul dintre acestea, Olaru povesteste cum a fost lovita de Bellu dupa o sedinta de pregatire. Parintii unei colege de la lotul national au fost convocati in sala de antrenament dupa ce antrenorii au aflat ca aceasta aducea dulciuri in cantonament, urmand un episod cutremurator.

"Partea si mai groaznica a urmat dupa aceea: parintii Andreei Ulmeanu au fost convocati la scoala, caci antrenorii principali voiau s-o exmatriculeze, ca sa dea un exemplu pentru toate celelalte. Asa se face ca eu (altfel, prea obisnuita cu violentele fizice care imi maltratasera copilaria) a trebuit sa asist si la o scena cumplita, pe care nu o pot uita. Acolo, in sala, pe aparatul numit sol, in fata tuturor, tatal colegei noastre si-a scos cureaua de la pantaloni, a pus-o jos si a batut-o, lovind-o cu salbaticie, parca incitat de plansetele si contorsionarile ei. A fost un spectacol degradant si, pentru mine, traumatizant. Despre omenie sau utilitate, ce sa mai vorbim? Nimeni n-a intervenit, in vreun fel, sa i-o scoata din maini. De furie si de rusine, am plans, apoi, tot antrenamentul. Nu puteam, dar nici nu voiam sa ma opresc, in ciuda atentionarilor (unele, deloc delicate) din partea antrenorilor. Boceam cu ciuda, cu o umilinta neputincioasa. Ma gandeam daca, intr-o asemenea situatie, tatal meu ar fi procedat la fel. Nu, exclus!

La sfarsitul sedintei de pregatire, il aud pe dl. Bellu: Olaru, ia vino-ncoace!... Ce-i asta la tine? Tu crezi ca pentru tine ar plange vreuna?. Si iar... jart... trosc, mi-a indesat cateva palme de invatatura. Si are dl. Bellu o mana grea!... Dar dreptate a avut: niciuna dintre fete, desi se petrecuse sub ochii lor, nu a reactionat in vreun fel. Nu le privea pe ele", se arata in fragmentul cartii Mariei Olaru.

Intrebat despre acest incident, Octavian Bellu a sustinut ca nu isi aminteste, insa a precizat ca violentele fizice nu fac parte din programul de antrenament.

Tehnicianul insinueaza si ca aceasta carte a Mariei Olaru este parte a unei campanii menita sa discrediteze gimnastica romaneasca.

"Eu nu imi aduc aminte de acum 16 ani sa fi reactionat de asemenea maniera. Asta nu e o metoda de pregatire - palma. Se pare ca acum un grup de binevoitori, frustrati din motivele lor personale, incearca sa desfiinteze acest sport", a spus Belu pentru ProTV.

La randul ei, Maria Olaru a sustinut ceea ce a scris in carte.

"Probabil ca asa a considerat dumnealui, sa imi dea o palma. Nu inseamna ca ma victimizez. Le scriu pentru ca asa am considerat ca e normal, sa le scriu", a declarat Olaru.

Maria Olaru este campioana olimpica, mondiala si europeana la gimnastica.La individual compus, a castigat aurul la Mondialele din 1999 si argintul la Olimpiada din 2000.

Cartea Mariei Olaru, "Pretul aurului. Sinceritate incomoda", va fi lansata oficial sambata.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Maria Olaru carte gimnastica, #Maria Olaru Octavian Bellu bataie , #gimnastica