Sotii Bela si Martha Karolyi, actionati in judecata de o campioana americana la gimnastica

Miercuri, 02 Mai 2018, ora 13:26
7134 citiri
Sotii Bela si Martha Karolyi, actionati in judecata de o campioana americana la gimnastica
Foto: Arhiva Ziare.com

O campioana americana de gimnastica a deschis, marti, o actiune in justitie impotriva sotilor Bela si Martha Karolyi, legendarii antrenori romani de origine maghiara stabiliti din anul 1981 in Statele Unite, pe care ii acuza ca nu au protejat-o impotriva fostului medic Larry Nassar, condamnat pentru agresiuni sexuale.

Sabrina Vega l-a actionat in instanta si pe Nassar, precum si USA Gymnastics - Federatia americana de gimnastica - si Comitetul olimpic american (USOC), afirmand ca fostul medic al echipei SUA a abuzat-o de sute ori incepand de la varsta de 12 ani, informeaza AFP.

In varsta de 22 de ani, tanara a precizat ca multe dintre fapte s-au produs pe cand ea se afla la ranch-ul texan al sotilor Karolyi, care servea drept centru de antrenament pentru lotul Statelor Unite.

"Am suferit pentru a putea depasi efectele abuzurilor repetate la care am fost supusa", se arata intr-un comunicat. "USA Gymnastics, USOC si familia Karolyi nu m-au protejat nici pe mine si nici pe celelalte sportive care s-au aflat in grija lor, iar eu cred ca ei ar trebui sa fie considerati responsabili".

Sportiva a cerut in fata unui tribunal texan despagubiri de peste un milion de dolari.

Sotii Karolyi, care au fugit din Romania la inceputul anilor '80, au declarat recent pentru postul de televiziune NBC ca nu erau la curent cu actiunile fostului medic Larry Nassar.

"Toata aceasta afacere a fost pentru noi ca o explozie, ca o bomba care a explodat", a declarat Bela Karolyi.

"Ceea ce s-a intamplat a fost oribil, fie ca sunt gimnaste cunoscute sau nu, iar orice copil abuzat de Nassar reprezinta o crima. Este foarte trist", a spus la randul ei, cu regret, sotia antrenorului.

Dupa cum se cunoaste, fostul medic sportiv Larry Nassar isi va sfarsi zilele in inchisoare, primind o pedeapsa de 175 de ani pentru agresarea a peste 100 de tinere gimnaste, anonime sau campioane olimpice, in cel mai mare scandal din istoria sportului american.

Procesele care i-au fost intentate lui Nassar (54 ani) au zguduit lumea gimnasticii si a sportului american, antrenand plecarea mai multor responsabili ai federatiei, care i-au permis acestuia sa abuzeze tinerele gimnaste atat de multa vreme, in ciuda numeroaselor plangeri primite.

Lassar Nassar a activat in perioada 1994-2016 in cadrul Federatiei americane de gimnastica, al Comitetului Olimpic (USOC) si al Universitatii de stat din Michigan.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#sotii Karolyi actionati judecata , #gimnastica