Federatia de hochei ar putea fi desfiintata din cauza etnicilor maghiari!

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Luni, 19 Decembrie 2011, ora 07:15
6076 citiri
Federatia de hochei ar putea fi desfiintata din cauza etnicilor maghiari!

Scandalul din hocheiul romanesc este departe de final, el luand chiar o amploare neasteptata in ultimele zile. Astfel, actiunile etnicilor maghiari de la nationala de hochei pe gheata ar putea conduce la desfiintarea federatiei de profil!

Doina Melinte, presedinta Autoritatii Nationale pentru Sport si Tineret (ANST), a criticat dur reactiile jucatorilor nationalei si ale sefilor federatiei, anuntand ca este posibil chiar sa intrerupa finantarea FRHG, lucru ce ar duce automat la desfiintarea forului.

"Imnul ar trebui sa fie ceva sfant pentru componentii unui lot national al Romaniei. Faptul ca ei au interpretat imnul adversarei noastre nu mi se pare un lucru normal. Chiar si imaginile, publicate de Libertatea, in care presedintele Federatiei Romane de Hochei pe Gheata, Barna Tanczos, s-a fotografiat cu jucatorii, dupa promovarea in Divizia I, grupa B, fluturand steagul Tinutului Secuiesc, in locul tricolorului romanesc, mi se pare iarasi o problema grava. Vom cere note explicative pentru toate aceste fapte.

E o masura extrema care se poate lua. Le putem taia sprijinul financiar", a declarat Doina Melinte in editia tiparita a cotidianului Libertatea.

Imediat a venit si replica etnicilor maghiari de la FRHG, care incearca sa minimalizeze actele anti-nationale ale sportivilor, concentrandu-si explicatiile pe victoria obtinuta de Romania in fata Ungariei.

"Federatia Romana de Hochei pe Gheata considera nefondate si nemeritate atacurile mediatice la adresa jucatorilor din lotul national de seniori.

Echipa nationala a jucat, in perioada 14-17 decembrie, trei partide in cadrul Hockey Challenge Cup, castigand impotriva Ungariei si pierzand in fata Poloniei respectiv a Ucrainei. Clasarea pe locul trei intr-o companie atat de selecta - Ucraina este o forta in hocheiul mondial iar Ungaria a jucat acum 3 ani in grupa de elita mondiala - este o realizare uriasa, care nu ar fi fost posibila fara daruirea totala a jucatorilor si profesionalismul staff-ului tehnic.

Consideram ca problema imnului national de la meciul cu Ungaria este una falsa si lipsita de orice legatura cu realitatea.

La meciul din data de 16 decembrie, inainte de inceperea partidei, s-au intonat imnurile Romaniei si Ungariei. Nationala noastra a cistigat partida, cu scorul de 4-1, drept urmare in timp ce se ridica drapelul Romaniei, s-a intonat din nou Desteapta-te romane.

Consideram ca acuzele aduse jucatorilor sunt absolut nefondate si nemeritate. Cei 24 de sportivi au dat dovada de daruire totala si vointa extraordinara de a castiga, iar publicul i-a sustinut din primul si pana in ultimul minut.

La fel ca la mondialele de U20, unde Romania a castigat medalia de aur si a promovat, jucatorii echipei nationale au ales sa reprezinte Romania, au facut-o cu cinste, au fost apreciati si respectati de echipele adverse si au demonstrat inca odata ca, indiferent de etnie, formeaza o echipa unita pentru un singur scop - ridicarea hocheiului romanesc la un nivel cat mai inalt", se arata intr-un comunicat oficial al federatiei de hochei.

Ceea ce nu mentioneaza insa federalii este ca "fortele hocheiului mondial" s-au prezentat la turneul gazduit de patinoarul din Miercurea Ciuc cu echipele secunde. De asemenea, etnicii maghiari care evolueaza in nationala de hochei pe gheata a Romaniei nu au ales prima noastra reprezentativa, ei neavand optiunea de a juca pentru Ungaria din cauza valorii scazute pentru nivelul vecinilor din vest.

Reamintim faptul ca jucatorii nationalei Romaniei de hochei pe gheata si-au dat in petec inaintea meciului amical cu Ungaria, cand au intonat imnul tarii vecine, insa au tacut la Desteapta-te romane.

"Imnul" secuiesc, la Romania - Ungaria

Dezvaluiri incredibile: Nationala Romaniei a jucat cu insemnele Ungariei

Dupa intonarea celor doua imnuri de stat, intreg patinoarul a cantat "imnul" secuiesc, sportivii ascultandu-l ca si cum ar fi fost unul adevarat.

Acestea sunt doar cele mai recente episoade dintr-un intreg serial al gafelor anti-nationale, voite sau nu, comise de etnicii maghiari de la echipele nationale de hochei pe gheata ale Romaniei.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#federatie hochei desfiintata, #scandal hochei romanesc, #etnici maghiari federatie hochei , #hochei