Lectie pentru maghiarii din nationala de hochei a Romaniei

Miercuri, 04 Ianuarie 2012, ora 07:32
13428 citiri
Lectie pentru maghiarii din nationala de hochei a Romaniei

Jucatorii de origine maghiara care evolueaza in nationala de hochei pe gheata a Romaniei au primit o adevarata lectie de educatie si bun simt.

Emerich Ienei este unul din sportivii de origine maghiara care a adus glorie pentru tara noastra, insa educatia fostului antrenor al Stelei este la ani lumina de cea a hocheistilor.

"Nea Imi" le transmite hocheistilor, in editia tiparita a cotidianului Evenimentul Zilei, ca Romania trebuie repectata.

"Indiferent de originea pe care o ai, trebuie sa aperi si sa respecti culorile echipei pe care o reprezinti. Eu sunt de origine maghiara si ma mandresc cu asta, dar am respectat intotdeauna culorile Romaniei, tara al carei cetatean sunt. Ca sa va dau un exemplu, cand am fost cu Steaua la Budapesta pentru meciul cu Honved, ziaristii unguri au inceput sa-mi puna intrebari in maghiara. Dar eu le-am vorbit in romana ungurilor, explicandu-le ca fac asta deoarece sunt oficial al Stelei, reprezint acest club", a spus Ienei.

Tehnicianul crede ca acest scandal a fost provocat de educatia hocheistilor.

"De vina pentru scandalul de la nationala de hochei e educatia pe care au primit-o acesti jucatori. Nu ii obliga nimeni sa cante imnul Romaniei, dar din respect pentru tricoul pe care il poarta, nu trebuia sa-l intoneze nici pe cel al Ungariei. Au gresit din punct de vedere moral", a mai spus Emerich Ienei.

Scandalul din hocheiul romanesc a izbucnit dupa ce mai multi jucatori ai echipei nationale au fost surprinsi intonand imnul Ungariei, inaintea unui meci amical disputat la Miercurea Ciuc.

Imediat, au aparut informatii si imagini cu alte acte revoltatoare comise de etnicii maghiari de la loturile nationale de hochei.

"Daca romanii nu termina cu asta, poate ca nu mai joc pentru Romania", a amenintat unul dintre liderii maghiarilor, Peter Levente.

Declaratii revoltatoare facute de liderul maghiarilor din nationala de hochei

Situatia exploziva a fost si este alimentata de atitudinea etnicilor maghiari, care nu numai ca nu si-au cerut scuze pentru ce au facut, ba chiar au lasat sa se inteleaga ca se mandresc cu aceste acte antinationale.

M.D.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#maghiari nationala romania, #lectie maghiari nationala hochei, #Emerich Ienei , #hochei