Seful hocheiului romanesc, acuze dure dupa performanta superba a echipei nationale: "Am ajuns sus, desi avem singura capitala fara patinoar in Europa"

Duminica, 05 Mai 2019, ora 12:28
5021 citiri
Seful hocheiului romanesc, acuze dure dupa performanta superba a echipei nationale: "Am ajuns sus, desi avem singura capitala fara patinoar in Europa"
Foto: Facebook / Federatia Romana de Hochei pe Gheata

Presedintele Federatiei Romane de hochei pe gheata a avut o prima reactie dupa ce echipa nationala a Romaniei a promovat in premiera in ultimii 20 de ani in al doilea esalon valoric al lumii, gratiei unui turneu exceptional, cu victorii pe linie in Estonia.

La Tallinn, nationala noastra a invins sambata in ultimul joc Olanda cu 3-1, castigand Grupa B din Divizia I a Campionatului Mondial, dupa un turneu numai cu victorii pe linie, in care am mai trecut si de Japonia, Polonia, Ucraina si tara gazda Estonia.

Performanta uimitoare pentru nationala de hochei a Romaniei: "Tricolorii" au castigat Grupa B de la Campionatul Mondial!

Imediat dupa aceasta superba performanta, Alexandru Halauca, presedintele Federatiei, a vorbit despre cat de greu le este acestor sportivi intr-o tara in care capitala nu are de peste 6 ani un patinoar eligibil: "Am primit mesaje de la presedintii federatiilor din Franta, Germania, Ungaria, Marea Britanie. Toti ne felicitau pentru succesul pe care l-am avut. Am intrat in elita hocheiului mondial. Nu e intamplator!

Cu atat mai mult trebuie felicitati baietii, cu cat nu avem un patinoar in Bucuresti. E singura capitala din Europa care nu are asa ceva. Se intampla de sase ani de zile. Am demonstrat ca avem potential, iar asta ar trebui sa puna pe ganduri primarii de sectoare si nu numai. Daca vom avea mai multe patinoare, usor usor vom promova si mai sus", a punctat seful FRHG pentru DigiSport TV.

Legat de premierea sportivilor nostri, Halauca a punctat: "Premierea jucatorilor va fi facuta doar de Federatie, din veniturile proprii. Pentru nivelul nostru va fi ceva substantial. Nu facem comparatie cu fotbalul sau alte sporturi. Vom face si o hartie pentru MTS maine. Vom vedea raspunsul, dar de obicei astfel de turnee nu sunt premiate".

Iata lotul Romaniei la aceste Mondiale:

Portari: Polc Patrik (ASC Corona Brasov), Toke Zoltan-Laszlo (ASC Corona Brasov)

Fundasi: Bors Huba-Ferenc (ASC Corona Brasov), Borisenko Pavlo (ASC Corona Brasov), Farkas Tamas (SC Miercurea Ciuc), Goga Attila (ACSH Gheorgheni), Gyorfy Tihamer- Laszlo (SC Miercurea Ciuc), Mihaly Ede (ASC Corona Brasov), Sallo Alpar (SC Miercurea Ciuc), Iemelianenko Ievgen (CSM Galati)

Atacanti: Biro Gergo (ASC Corona Brasov), Butocinov Anton (CSM Galati), Casaneanu Eduard (SC Miercurea Ciuc), Constantin Mircea-Cristian (ACSH Gheorgheni), Csergo Hunor (ACSH Gheorgheni), Gliga Roberto (ASC Corona Brasov), Irimia Adrian (CSM Galati), Molnar Zsombor (ASC Corona Brasov), Peter Balazs-Szabolcs (ASC Corona Brasov), Reszegh Tamas (SC Miercurea Ciuc), Rokaly Szilard (SC Miercurea Ciuc), Tranca Daniel (ASC Corona Brasov)

Antrenor principal: Julius Penzes.

D.A.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#presdinte Federatie hochei acuze dure sistem, #presedinte hochei pe gheata despre performanta , #hochei