Romania castiga medalia de argint la Campionatul European de judo

Joi, 25 Aprilie 2013, ora 23:00
2352 citiri
Romania castiga medalia de argint la Campionatul European de judo

Sportiva Andreea Chitu a cucerit, joi, medalia de argint la categoria 52 de kilograme, la Campionatul European de judo de la Budapesta, fiind invinsa, in finala, de rusoaica Natalia Kuziutina.

Campioana europeana en-titre, Andreea Chitu, a obtinut o victorie facila in primul meci din grupa C, la categoria 52 de kilograme, cu italianca Elena Moretti si a trecut apoi, la fel de usor, de Gili Cohen (Israel), castigand grupa si calificandu-se in semifinale.

In penultimul act, Andreea Chitu a luptat cu Mareen Kraeh (Germania), pe care a invins-o prin yuko.

In finala, sportiva antrenata de Florin Bercean a intalnit-o pe rusoaica Natalia Kuziutina, aceeasi adversara din finala CE din 2012, dar a fost invinsa prin wazari si a fost nevoita sa se multumeasca cu medalia de argint.

Medaliile de bronz ale categoriei 52 de kilograme au revenit sportivelor Majlinda Kelmendi (Kosovo) si Laura Gomez (Spania).

La editia din 2012 a Campionatului European, in Rusia, Andreea Chitu a cucerit medalia de aur a categoriei.

Tot joi, ceilalti sportivi din delegatia Romaniei intrati in competitie nu au trecut de primele tururi. Pe rand, au fost eliminati Carmen Bogdan si Monica Ungureanu (cat. 48 kg), vicecampioana olimpica Corina Caprioriu (57 kg), Catalin Bratulescu (60 kg) si Remus Lazea (66 kg).

#Andrea Chitu judo, #Andreea Chitu medalie argint , #judo