Cupa Mondiala de rugby: Romania, invinsa de Irlanda

Duminica, 27 Septembrie 2015, ora 20:33
10176 citiri
Cupa Mondiala de rugby: Romania, invinsa de Irlanda
Foto: Hepta.ro

Nationala de rugby a Romaniei a fost invinsa de Irlanda, scor 10-44, in al doilea meci disputat in Grupa D a Cupei Mondiale, care se desfasoara in Anglia.

Jucand pe un stadion Wembley cu aproape 90.000 de spectatori, un record al unui campionat mondial de rugby, "stejarii" au inceput similar partidei cu Franta, cand au fost condusi cu 3-0 si apoi au egalat, prin Valeriu Calafeteanu.

Pana aproape de jumatatea primei reprize, jucatorii nostri au reusit sa pastreze proportiile scorului, insa au venit doua eseuri care au dus scorul la 18-3, pe fondul unei evolutii foarte bune a irlandezilor.

In partea a doua a jocului, irlandezii un inceput in forta, cu un nou eseu, iar un sfert de ora mai tarziu, Csaba Gal a fost eliminat pentru 10 minute, timp in care Irlanda a reusit un al patrulea eseu.

Ultimele cinci minute au adus o noua reusita a irlandezilor, iar Ovidiu Tonita a inscris singurul eseu al "stejarilor", in ultimele minute de joc, in timp ce Florin Vlaicu stabileste scorul final, 44-10 pentru Irlanda.

Cei mai buni jucatori ai irlandezilor au fost Bowe si Earls, cu cate doua eseuri, contribuind la a sasea infrangere consecutiva a Romaniei la Cupa Mondiala.

Romania va disputa urmatorul meci pe 6 octombrie, de la ora 18:45, in fata Canadei, pe stadionul Leicester City. Tara noastra ramane astfel fara victorie la Cupa Mondiala de rugby din 2007, ultimul succes fiind obtinut in fata Portugaliei.

Romania este singura echipa fara punct in grupa sa. Irlanda are 10 puncte, Franta are 9, Italia are 4, iar adversara "stejarilor" din 6 octombrie, Canada, are un punct. Singura echipa cu un parcurs mai slab decat al Romaniei, dintre cele 20 prezente la acest turneu final, este cea a Uruguayului, care insa a evoluat impotriva unor nationale mai bine clasate decat adversarele "stejarilor" - Australia si Tara Galilor.

ROMANIA - IRLANDA 10-44

Desfasurarea meciului:

80 - S-a incheiat partida! Romania pierde si al doilea meci de la Cupa Mondiala.

78 - Inscriu si romanii un eseu, prin Tonita! Scorul devine 44-8. Florin Vlaicu transforma si aduce alte doua puncte echipei noastre.

76 - Madigan transforma si duce scorul la 44-3.

75 - Irlandezii inscriu un nou eseu, prin Henry, dupa o alta faza superba.

67 - Madigan rateaza transformarea si cele doua puncte suplimentare.

65 - Intrat de cateva minute, Kearney primeste mingea de la Zebo, de langa tusa, si inscrie un nou eseu, la capatul unui atac fulgerator al irlandezilor, care sunt pe val.

63 - Madigan reuseste sa transforme lovitura de langa tusa, aducand alte doua puncte Irlandei, care conduce cu 32 la 3.

62 - Nou eseu al irlandezilor, prin Bowe, care primeste mingea in marginea terenului, la cativa metri de linia adversa, si inscrie.

61 - Csaba Gal a primit cartonas galben si a fost eliminat pentru 10 minute, iar Romania va evolua jumatate din timpul ramas in inferioritate numerica.

60 - Echipa Romaniei este laudata de comentatorii partidei pentru felul in care au luptat jucatorii nostri.

56 - Andrei Radoi iese accidentat, el fiind schimbat cu Otar Turasvili.

49 - Este anuntat un nou record de asistenta pe Wembley, pentru aceasta Cupa Mondiala- 89.267 de specatatori. Atmosfera este una superba.

48 - "Stejarii" forteaza, insa scorul ramane neschimbat.

44 - Madigan nu mai rateaza transformarea, astfel ca scorul devine 25-3 pentru irlandezi.

43 - Irlandezii reusesc o pasa superba in coltul terenului, iar Earls isi trece in cont un al doilea eseu.

41 - S-a reluat meciul!

40 - Pauza! Romania este condusa cu 18-3 de Irlanda.

30 - Madigan nu mai reuseste transformarea, lovind butul din stanga.

28 - Irlanda se distanteaza la 15 puncte, dupa un eseu realizat de Earls. Acesta a primit in coltul suprafetei de joc si a punctat superb.

20 - Madigan a reusit o noua transformare, de data aceasta de langa tusa, iar Irlanda conduce cu 13 la 3.

19 - Bowe a reusit primul eseul al meciului.

18 - Madigan a transformat o noua lovitura de pedeapsa, scorul a devenit 6-3 pentru irlanda.

15 - Irlandezul Zebo reusise un eseu, insa arbitrul a aratat ca jucatorul s-a aflat in afara terenului cu un picior, astfel ca nu a fost punctat.

14 - "Stejarii" forteaza, la cativa metri de buturile irlandeze.

11 - Romania egaleaza la 3, dupa ce Calafeteanu a transformat foarte sigur pe el o lovitura de pedeapsa.

8 - Irlanda conduce cu 3-0, dupa o transformare a lui Madigan.

5 - Start in forta al irlandezilor, care i-au impins in spate pe romani.

18:47 - A inceput partida! Pe stadion se afla circa 80.000 de oameni

18:45 - S-au intonat imnurile celor doua echipe natioale.

18:42 - Cele doua echipe au intrat pe teren.

Echipele de start:

Romania: Andrei Ursache, Andrei Radoi, Paulica Ion, Valentin Poparlan, Ovidiu Tonita, Valentin Ursache, Mihai Macovei (capitan), Daniel Carpo, Valentin Calafeteanu, Michael Wiringi, Ionut Botezatu, Csaba Gal, Paula Kinikinilau, Adrian Apostol, Catalin Fercu

Rezerve: Mihaita Lazar, Otar Turasvili, Alexandru Tarus, Johannes Van Heerden, Stelian Burcea, Florin Surugiu, Florin Ionita, Florin Vlaicu

Irlanda: Cian Healy, Richardt Strauss, Nathan White, Donnacha Ryan, Devin Toner, Jordi Murphy, Chris Henry, Jamie Heaslip (capitan), Eoin Reddan, Ian Madigan, Keith Earls, Darren Cave, Jared Payne, Tommy Bowe, Simon Zebo

Rezerve: Sean Cronin, Jack McGrath, Tadhg Furlong, Paul O'Connell, Sean O'Brien, Conor Murray, Paddy Jackson, Rob Kearney

Meciul se disputa pe stadionul Wembley din Londra.

Aceasta va fi a 8-a intalnire directa dintre cele doua tari, toate castigate de irlandezi.

In prima etapa din grupa D, in care Romania a stat, Irlanda a invinsa Canada cu 50-7. In a doua etapa, Romania a pierdut onorabil cu Franta, 11-38, iar irlandezii au stat.

Cupa Mondiala de rugby: Romania, invinsa de Franta

Romania va disputa urmatorul meci pe 6 octombrie, de la ora 18:45, in fata Canadei, pe stadionul Leicester City.

Partida este televizata de Digi Sport 2.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Edilul general, Nicuşor Dan, afirmă că PSD începe să se delimiteze de Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei la Primăria Capitalei, şi susţine că acest lucru corespunde cu orientarea...
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
#Romania Irlanda Cupa Mondiala rugby, #Romania Irlanda LIVE rugby, #Romania Irlanda direct rugby, #meci Romania Irlanda rugby , #rugby
Comentarii