Meci de foc pentru nationala Romaniei de rugby

Marti, 14 Martie 2017, ora 20:05
2852 citiri
Meci de foc pentru nationala Romaniei de rugby
Foto: frr.ro

Aripa nationalei de rugby a Romaniei, englezul Jack Cobden, care a debutat pentru nationala frunzei de stejar in partida cu Belgia de la Bruxelles, spune ca ultima partida din REC, contra Georgiei, va fi extrem de dificila, insa tricolorii isi doresc victoria, iar acest lucru nu este imposibil.

"Baietii mi-au spus ca meciurile cu Georgia sunt foarte fizice, ceea ce se vede si de pe video pentru ca au multi jucatori mari, masivi, au un joc in forta. Apoi stiu ca este o mare rivalitate intre cele doua echipe si ca in ultimii ani a fost destul de greu in meciurile cu ei. Dar pana la urma ce conteaza este meciul de duminica, in care sper sa facem cel mai bun joc al nostru. Evident ca ne dorim victoria si daca vom respecta planul de joc si indicatiile antrenorilor, avem o mare sansa sa castigam. Cred ca e important sa credem in noi, nu avem nimic de pierdut, intr-adevar este in joc trofeul competitiei in acest sezon, insa noi trebuie sa intram pe teren si sa ne bucuram de rugby", a declarat Cobden intr-un interviu acordat site-ului FRR.

Referindu-se la partida contra Belgiei, castigata de romani cu 33-17, Jack Cobden a subliniat ca nu va uita niciodata acest meci avand in vedere ca a reusit doua eseuri chiar la debutul sau.

"Am avut putine emotii. Am fost onorat ca mi s-a oferit sansa sa debutez chiar in primul XV, a fost un meci disputat si m-am bucurat ca am castigat. A fost un debut bun pentru mine (...) Am dat tot ce am putut pentru ca am dorit sa arat ca merit acest loc si ca antrenorii nu s-au inselat in privinta mea. Acest prim meci va fi de neuitat pentru mine pentru ca practic la prima atingere a balonului am dat eseu. A fost o zi buna si inseamna foarte mult ca am marcat primele puncte pentru Romania. In rugby e foarte importanta echipa, pentru ca practic colegii iti fac acele culoare, iti dau balonul si ma bucur ca am putut sa ajut si eu la aceasta victorie", a mai spus Cobden.

Jack Cobden este component al echipei CSM Olimpia Bucuresti. In Anglia, a evoluat pentru Nottingham Rugby si Leicester Tigers. El a jucat si pentru nationala Under-18 a Angliei.

Romania va intalni Georgia duminica, pe Stadionul national "Arcul de Triumf" din Capitala, de la ora 15,00, in ultima etapa a REC 2017.

In clasamentul competitiei, Georgia este pe primul loc, cu 18 puncte, Romania este pe 2, cu 15 puncte, urmeaza Spania si Germania, fiecare cu cate 8 puncte, pe locul 5 este Rusia, cu 4 puncte, "lanterna rosie" fiind Belgia, cu 2 puncte.

"Stejarii" se pot califica la Cupa Mondiala din Japonia daca ocupa primul loc in Rugby Europe Championship 2016/2018, daca se claseaza pe locul 2, dupa Georgia, calificata deja direct, de la Cupa Mondiala din Anglia, sau daca se claseaza dupa echipa calificata direct si se impun in barajul cu ocupanta locului 3 in Pacific Tri-Nations (Fiji, Samoa si Tonga).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Romania Georgia meci rugby , #rugby