Spania solicita oficial rejucarea meciului condus de un arbitru roman: Iata comunicatul ibericilor

Miercuri, 21 Martie 2018, ora 10:25
4473 citiri
Spania solicita oficial rejucarea meciului condus de un arbitru roman: Iata comunicatul ibericilor
Foto: Federatia Romana de Rugby

Federatia spaniola de rugby (FER) a solicitat oficial, marti, rejucare meciului impotriva Belgiei, condus de un arbitru roman si pierdut de iberici duminica la Bruxelles (10-18), esec de care a profitat Romania, care s-a calificat la Cupa Mondiala 2019.

"FER spera ca World Rugby (organismul care conduce la nivel mondial sportul cu balonul oval - n.red.) va permite rejucarea meciului, tinand cont de faptul ca imaginea rugby-ului a fost afectata de ceea ce s-a intamplat la aceasta intalnire", a precizat FER intr-un comunicat, informeaza AFP.

Federatia spaniola, care considera ca "principiul impartialitatii a fost incalcat", reaminteste ca a solicitat cu 20 de zile inaintea partidei o schimbare a brigazii de arbitri romani, deoarece Spania si Romania se aflau in lupta directa pentru obtinerea singurului loc care asigura calificarea directa pentru Mondialul japonez, in cadrul Campionatului European al Natiunilor, a doua divizie a rugby-ului european.

"Faptul ca cei trei arbitri apartineau Federatiei romane, unii dintre acestia avand functii de raspundere in cadrul acesteia, au motivat neincrederea fata de impartialitatea lor. Aceasta simpla suspiciune ar fi trebuit sa fie suficienta pentru a evalua solicitarea Federatiei spaniole", mentioneaza forul iberic.

Ca "dovada" a lipsei de impartialitate a arbitrilor romani, FER a pregatit o inregistrare video in care sunt prezentate "19 decizii de arbitraj din cursul partidei, in care se demonstreaza clar ca interesele jocului spaniol au fost afectate".

Imediat dupa fluierul final, jucatorii spanioli au incercat sa-l agreseze pe arbitrul roman Vlad Iordachescu, care a avut nevoie de escorta pentru a ajunge la vestiare, incident in legatura cu care Federatia romana de rugby a sesizat forurile abilitate.

Deciziile brigazii de arbitri romani de la meciul Belgia - Spania vor fi analizate vineri de catre comitetul de desemnare a arbitrilor al Rugby Europe, a anuntat la inceputul acestei saptamani organismul continental al sportului cu balonul oval, condus de romanul Octavian Morariu.

Daca va fi confirmat rezultatul inregistrat pe teren in meciul de la Bruxelles, selectionata Spaniei va trebui sa treaca prin doua runde de play-off, in care va infrunta Portugalia si apoi Samoa, pentru a obtine calificarea la Cupa Mondiala 2019.

Romania, cu exceptia cazului in care calificarea sa va fi pusa la indoiala, urmeaza sa dispute partida de deschidere a Mondialului de anul viitor, impotriva selectionatei tarii gazda, Japonia, pe 20 septembrie 2019 la Tokyo.

Vezi si:

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Spania solicita rejucare meci, #Spania Belgia Cupa Mondiala, #Spania Belgia rugby , #rugby