Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

7 intrebari care necesita lamurire din partea ONJN si nu au legatura cu amenzile

Marti, 03 Noiembrie 2015, ora 13:46
3242 citiri
7 intrebari care necesita lamurire din partea ONJN si nu au legatura cu amenzile
Foto: stokpic.com

In ultimele zile, publicatiile online au scris o serie de articole prin care expuneau problema a peste 50.000 de pariori pasibili de amenda. Unii au abandonat rapid acest subiect, altii inca il investigheaza, dar cert este ca s-a creat un haos total, iar lipsa de informare corecta a pariorilor face ca mediul online sa fie unul riscant si greu de abordat de catre cei slabi de inger.

Pe site-ul comunitatii pariorilor din Romania au fost publicate o serie de intrebari din partea pariorilor, care sunt confuzi in legatura cu ce au de facut cu privire la impozitarea pariurilor, printre altele.

Cererile de informare catre ONJN se lasa cu raspunsuri tipizate din lege ce lasa loc de interpretare si creeaza si mai mult haos in mintea pariorilor. Mai mult de atat, la telefon sunt aproape imposibil de prins cei care pot oferi lamuriri.

Traieste pariurile la intensitate maxima, pariaza LIVE chiar acum!

D-na presedinta Odeta Nestor este rugata de comunitatea pariorilor din Romania sa raspunda public la urmatoarele intrebari, printr-un comunicat oficial din partea ONJN:

  • Ce sume se impoziteaza? In lege scrie ca se impoziteaza venitul brut incasat de participant de la organizator. Ce inseamna acel venit brut? Este cumva suma transferata de la operator la jucator? De ce nu se specifica ca se impoziteaza fiecare suma retrasa din contul de jucator? Se impoziteaza fiecare pariu jucat sau doar sumele retrase? Multi nu stiu cum sa interpreteze legea.

  • Daca retrag de la agentie suma de 1000 de RON si in cont imi ajung 970 RON, pentru ca aici intervin comisioanele bancilor si un eventual schimb valutar, in functie de ce suma platesc impozitul?

  • Se plateste CAS sau CASS pentru sumele retrase de la agentiile de pariuri online? La agentiile din cartier nu se plateste, logic ar fi sa nu platim nici la online, pentru ca ar fi discriminare.

  • De ce nu se impoziteaza la sursa, ca la agentiile de cartier? Consider ca in online ar fi si mai simplu avand in vedere ca tot sistemul este automatizat. Ati scuti sute de mii de oameni de la completat declaratii, am economisi hartie si cartus, deci un impact mai mic asupra mediului, in plus nu am mai stresa mii de functionari care si asa sunt ingropati in hartii. Sau ne scapa ceva?

  • Unele agentii de pariuri online NELICENTIATE ofera servicii de live streaming, adica transmit LIVE online meciuri pe care le putem urmari daca suntem conectati pe acel site. Sunt mii de romani care nu pariaza, folosesc aceste site-uri pentru a urmari meciurile LIVE. Risca acestia as fie amendati pentru au intrat pe site-urile acestor agentii? Repet, fara sa efecteze pariuri.

  • Ce masuri se pot lua impotriva limitarii pariorilor? Sau unii se trezesc cu contul inchis din motive de securitate, fara sa se ofere o explicatie clara? In astfel de cazuri, dat fiind faptul ca exista un numar mic de agentii licentiate, unde vor juca acesti pariori? Foarte multi pariori se plang ca sunt discriminati daca castiga. Agentiile online ii limiteaza pentru a-i forta sa nu mai joace la ei, pentru ca nu au nevoie de pariori castigatori, ci doar de "cotizanti".

  • Puteti forta agentiile de pariuri sa arate pariul maxim inainte de a depune bani? Daca depun de exemplu 10.000 euro si doresc sa ii joc pe un pariu pe care l-am vazut in oferta, ma pot trezit ca pariul maxim pe care am dreptul sa il joc este 100 euro. Apoi, la retragere, am de platit impozit, chiar daca nu am jucat sau rulat banii. E un factor destul de important de luat in considerare.

Pariorii care doresc sa afle ultimele noutati legislative si raspunsuri oficiale sunt rugati sa acceseze subietul de discutii de pe PariuriX.com - cea mai activa comunitate de pariori romani.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#pariuri online Romania 2015, #romani pariuri sportive online , #stiri din sport