Cel mai mare caz de dopaj din istoria recenta: Intreg lotul de kaiac-canoe a fost depistat pozitiv

Vineri, 27 Mai 2016, ora 20:27
19616 citiri
Cel mai mare caz de dopaj din istoria recenta: Intreg lotul de kaiac-canoe a fost depistat pozitiv
Foto: captura Youtube/Rawing

Sportul romanesc a fost zguduit, vineri seara, de ceea ce se anunta a fi cel mai mare caz de dopaj din istoria recenta a tarii noastre. Intreg lotul de kaiac-canoe a fost depistat pozitiv cu meldonium si nu va merge la Jocurile Olimpice de la Rio.

Leonid Carp (caiac simplu si caiac dublu), Andrei Stefan Strat (canoe dublu), Elena Meroniac (kaiac dublu) si echipajul de canoe 4 format din Traian Neagu, Catalin Turceag, Daniel Burciu si Petrus Gavrila sunt cei sapte sportivi prinsi dopati la ultimul control, potrivit TVR.

Cei sapte sunt cele mai noi aparitii pe o lista deschisa in urma cu cateva saptamani de canoistii Liviu Dumitrescu si Victor Mihalachi, si ei calificati la Olimpiada.

Alaturi de ei, pe lista sportivilor depistati pozitiv se regasesc si toti componentii loturilor feminine si masculine de seniori, care nu obtinusera calificarea la Olimpiada.

Cu totii au consumat meldonium, o substanta interzisa de la 1 ianuarie 2016, care imbunatateste capacitatea fizica a sportivilor. Este aceeasi substanta folosita si de Maria Sharapova.

Reactia COSR: E o tragedie!

La aflarea acestei vesti, COSR a anuntat ca va demara o ancheta intrucat exista suspiciuni ca avem parte de un caz de dopaj realizat in mod deliberat de sportivi.

"Este o tragedie pentru sportul romanesc si o veste dezarmanta. Noi credem ca sunt oameni in anturajul sportivilor care le ofera acest medicament (meldonium - n.red.) ", a comentat Ioan Dobrescu, secretarul general al COSR.

Numeroase cazuri de dopaj in sportul romanesc

In ultimul timp, sportul romanesc a avut parte de mai multe cazuri de dopaj, care ne-au subtiat o lista si asa subreda a participantilor la Jocurile Olimpice.

Pe ea se regasesc atletii Mihai Donisan, Claudia Stef si Mirela Lavric.

Potrivit unor surse federale, citate de agentia News.ro, si atleta Daniela Stanciu (saritura in inaltime) ar fi fost depistata pozitiv pentru consum de meldonium. In acest caz nu exista insa o confirmare oficiala momentan.

Dintre sportivii care nu participa la Jocurile Olimpice de vara, Lucian Bute si Eva Tofalvi sunt cele mai cunoscute cazuri.

Citeste mai multe despre cazul de dopaj al lui Lucian Bute

C.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#lot kaiac canoe depistat pozitiv, #dopaj sport romaensc , #stiri din sport