FOTE 2013 a fost deschis oficial la Brasov

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Duminica, 17 Februarie 2013, ora 20:54
2983 citiri
FOTE 2013 a fost deschis oficial la Brasov

Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE), competitie organizata de Romania, a inceput, oficial, vineri seara, cand a fost organizata ceremonia de deschidere in Brasov.

Arena Scolii Sportive din Brasov a fost gazda evenimentului de vineri seara, un eveniment la care au participat inalte personalitati ale sportului.

Dupa defilarea celor 45 de delegatii nationale, Jacques Rogge, presedinte al Comitetului Olimpic International, a transmis mesajul sau iar premierul Victor Ponta a declarat Festivalul deschis.

Campionul olimpic Mihai Covaliu a fost cel care a avut onoarea de a aprinde flacara olimpica de la Brasov.

Festivalul Olimpic al Tineretului European (se va desfasura in judetul Brasov, in perioada 17 - 22 februarie, la intreceri participand 890 sportivi din 45 de tari.

Ceremonia de deschidere a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE) a fost transmisa in direct pe site-ul Ziare.com:

INFO: La Brasov urmeaza doua concerte - trupa Sensor si Inna vor canta dupa festivitatea de deschidere.

20.25 - Ceremonia de deschidere a Festivalului Olimpic al Tineretului European se incheie.

20.21 - Se depun juramintele olimpice, ale sportivilor, antrenorilor si arbitrilor.

20.20 - Campionul olimpic Mihai Covaliu aduce flacara olimpica in arena.

20.15 - Se intoneaza imnul olimpic.

20.12 - Va fi arborat drapelul olimpic.

20.11 - "In numele Romaniei, tara organizatoare, imi revine deosebita onoare de a declara deschisa a 11-a editie Festivalului Olimpic al Tineretului European" - Victor Ponta, prim-ministru Romania.

20.08 - "Domnule prim ministru, domnule ministru al Tineretului si Sportului, domnule presedinte al Comitetului de Organizare, dragi prieteni, vreau sa multumesc tuturor celor care au facut posibila organizarea acestui eceniment. Dragi sportivi, gandurile mele sunt pentru voi, viitoarea generatie a sportului european. Sa va amintiti ca cel care trece primul linia de sosire este castigator, dar nu este neaparat campionul. Campioni sunt cei care isi depasesc limitele si concureaza fara a se dopa. Este inceputul unei lungi calatorii sportive care sper ca va conduce pana la Jocurile Olimpice de la Soci" - Jacques Rogge, presedinte al Comitetului Olimpic International.

20.02 - Urmeaza un discurs al presedintelui CIO, Jacques Rogge.

19.55 - Se incheie defilarea.

19.38 - Incepe defilarea delegatiilor statelor europene. Grecia a deschis seara.

INFO: Ion Tiriac se afla si el la Brasov, la ceremonie.

19.33 - Se intoneaza imnul national al Romaniei de catre un cor de copii.

19.30 - "Buna seara Europa, buna seara Romania, buna seara Brasov!", a fost primul mesaj al ceremoniei, transmis in limbile engleza, franceza si, binenteles, romana.

INFO: Premierul Victor Ponta va fi prezent la aceasta ceremonie.

INFO: Vor defila 45 de delegatii nationale. Prima va fi, ca si la Jocurile Olimpice, Grecia, in timp ce Romania va inchide defilarea.

INFO: Ceremonia de deschidere va avea loc pe arena Scolii Sportive din Brasov.

Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, afirmă vineri, la 20 de ani de la admiterea României în NATO, că aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră, pe...
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Marcel Ciolacu, premierul României afirmă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că apartenenţa României la Organizația Nord Atlantică reprezintă o garanţie de securitate pentru...
#ceremonie deschidere FOTE 2013, #FOTE 2013 Romania , #stiri din sport