Colega de echipă a Nadiei Comăneci, abuzată fizic de antrenorul Bela Karolyi: ”Te dădea cu capul de bârnă, te lovea cu niște ghiuluri”. Acuzații incredibile

Joi, 28 Octombrie 2021, ora 12:49
14507 citiri
Colega de echipă a Nadiei Comăneci, abuzată fizic de antrenorul Bela Karolyi: ”Te dădea cu capul de bârnă, te lovea cu niște ghiuluri”. Acuzații incredibile
Georgeta Gabor

Georgeta Gabor Antohi, acum în vârstă de 59 de ani, fostă colegă cu Nadia Comăneci la Olimpiada de la Montreal în 1976, a făcut o serie de dezvăluiri incendiare despre abuzurile la care a fost supusă de antrenorul lotului național de la acea vreme, renumitul Bela Karolyi.

Fosta gimnastă a rupt tăcerea în cadrul emisiunii ”Adevăruri despre trecut”, la TVR.

„De câte ori cădeai, de atâtea ori te dădea cu capul de bârnă. Bătaia era prezentă tot timpul. Aveau o chestie, te dădeau cu capul de bârnă. Te lovea cu niște ghiuluri, doar în cap îți dădea. Te lovea cu palma, cu adidasul”, a spus Georgeta Gabor Antohi, referindu-se în special la Bela Karolyi.

”În momentul în care a început să facă rezultate cu noi, a început să încuie sala la antrenamentele noastre. N-aveam cui să spunem. Nu te întreba nimeni dacă ești sănătos sau nu. Ne-a spus că suntem cam grase. Dar noi aveam 50 de grame în plus.

Nu-mi dădea voie să mă vait. Antrenorii, având gir deplin din partea părinților, credeau că au drept de viață și de moarte. Mă trezeam cu palme în cap pentru că am 5 grame în plus”, și-a amintit fosta gimnastă.

Georgeta Gabor Antohi a fost colega de echipă a Nadiei Comăneci la Olimpiada de la Montreal, în 1976, alături de Teodora Ungureanu, Mariana Constantin, Gabriela Trușcă și Anca Grigoraș.

#Georgeta Gabor, #Nadia Comaneci, #gimnastica, #Bela Karolyi , #stiri din sport